Bolu'da “Sizin İçin Varız“ projesi
banner40

banner39

Bolu'da “Sizin İçin Varız“ projesi

15 Haziran 2016 Çarşamba 19:16

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Sizin İçin Varız" projesi ile 4 bin 429 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Bolu'da “Sizin İçin Varız“ projesi
 Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Sizin İçin Varız" projesi ile 4 bin 429 öğrenciye trafik eğitimi verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan proje kapsamında öğrencilere 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içinde trafik eğitimi verildiği duyuruldu.

Yıl içinde, il merkezindeki ana okulları ve i̇lkokullarda eğitim gören öğrencilere seyyar trafik parkurunda akülü arabalar ile uygulamalı trafik eğitimi verildiğinin kaydedilen açıklamada, öğrencilerin güncel yaşama ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ile eğitim programı planlandığı belirtildi.

Bu çerçevede, öğrencilere, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü personeli ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından, emniyet kemeri kullanmanın önemi, karşıdan karşıya geçiş, trafik sinyalizasyon sistemlerinin nasıl kullanılacağı, yaya geçitlerinin kullanılması, yaya kaldırımı-yollarında yürüme, araçlara binme ve inme, işaretleme bulunmayan yolları ve kavşakları kullanma, servis araçlarında doğru davranışlar konularında eğitim verildiği aktarıldı.

Eğitimlerde, Gerede ve Yeniçağa ilçelerinde faaliyet gösteren okullarda olmak üzere 40 ilkokul ve 13 ana okulunda eğitim gören toplam 4 bin 429 öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi verildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu eğitimlerde öğrencilere broşürler dağıtılmış, ayrıca şapka ve anahtarlık hediye edilmiştir. Eğitimler sonrasında okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerden bahse konu eğitimin çok faydalı olduğu, trafik gibi önemli bir konunun uygulamalı olarak verilmesinin çocuklar üzerinde daha etkili olduğu, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiği şeklinde geri bildirimler alınmıştır."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x