30 yıl sonra diplomasına kavuştu
banner40

banner39

30 yıl sonra diplomasına kavuştu

24 Temmuz 2013 Çarşamba 13:05

Zonguldak'ta oturan 58 yaşındaki Yusuf Kara, 1983'te 2'nci sınıfı bitirdikten sonra parasızlık nedeniyle yarım bıraktığı Maden Mühendisliği Bölümü'ne 2009'da afla geri dönerek, 30 yıl sonra diplomasını aldı.

30 yıl sonra diplomasına kavuştu
Yusuf Kara, Hacettepe Üniversitesi'ne bağlıyken kazandığı Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nü, 1983'te parasızlık nedeniyle 2'nci sınıf sonunda bıraktı. Kara, 1992'de kurulan Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlanan Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'ne, 2009'da çıkan aftan yararlanarak 3'üncü sınıftan itibaren yeniden döndü. Çocukları yaşındaki öğrencilerle 3 yıl öğrenim görerek mezun olan Kara, diplomasını Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in elinden aldı.

Kara, 30 yıl sonra diploma alma heyecanını yaşamaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi. Kara, şöyle konuştu:

"Maden Mühendisliği Bölümü'nde 2 yıl öğrencilik yapmış, ancak maddi ihtiyaçlarımı karşılamam gerektiği için mezuniyet sevincini tadamamıştım. 2009 yılı af yolu ile üniversiteme geri döndüm ve önce intibak derslerimi, sonra da bölüm derslerimi tamamlayarak bu yıl mezun olma hakkı elde ettim. Bu durum benim için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer beni hem makamında kabul ederek, hem de diplomamı bizzat vererek ömür boyu taşıyacağım bir onuru yaşattılar."

Rektör Prof. Dr. Özer ise başarısı nedeniyle tebrik ettiği Kara'nın gösterdiği azmin, öğrencilere örnek olmasını diledi.
banner5

Yorum Gönder

@name x