Liseliler otomobil yaptı
banner40

banner39

Liseliler otomobil yaptı

29 Nisan 2015 Çarşamba 14:13

Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi matematik bölümü 11. sınıf öğrencileri Yekta Uzunosmanoğlu ile Ümit Kazancı, topladıkları parçalarla "Gümüş" adını verdikleri otomobil yaptı.

Liseliler otomobil yaptı
Yekta Uzunosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Ümit ile geçen yıl otomobil yapmayı planladıklarını ancak yaptıkları aracı çalıştıramadıklarını belirtti.
Okulda öğrendiklerini hayata geçirmek istediklerini anlatan Uzunosmanoğlu, "Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Sanayi Çarşısı'nda 1,5 ay çalıştık. Motor kısmındaki parçalarda değişiklik yaparak yakıtını biraz daha azattık. Parçaların genelini kendimiz yaptık. Sadece motorun dış parçalarını internet üzerinden aldık. Her parçasının masrafını kendimiz karşıladık. Ailelerimiz hem maddi hem de manevi desteklerini bizden esirgemedi."

Ümit Kazancı ise yaptıkları otomobili daha da geliştirmeyi düşündüklerini, sponsor bulmaları halinde daha modern bir otomobil yapmayı planladıklarını söyledi.

Aracın 60 kilometre hıza ulaştığını dile getiren Kazancı, "Arabaya vites koymayı düşünüyoruz. 4 ileri, 4 geri vites sistemi yapmayı düşünüyoruz. Bizim parçalarını almak için maddi desteğe ihtiyacımız var.  Arabanın çizimini internet üzerinden bakarak yaptık. Arabamızın adını 'Gümüş' koyduk. Motor ve lastikleri dışında tüm parçaları biz yaptık. Dikiz aynasından klaksonuna kadar tüm parçaları biz birleştirdik. Şu anda aracımızın üstü açık. Maddi destek alırsak kalan işlemleri tamamlamayı düşünüyoruz. Yakıt konusunda ise 50 kilometrede 7,5 liralık yakıt harcıyoruz. Başka bir motor daha yapıp yakıtı daha aza düşürmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x