Ordu'da 92 yaşındaki kadının karnındaki 15 santimetrelik kitle alındı
banner40

banner39

Ordu'da 92 yaşındaki kadının karnındaki 15 santimetrelik kitle alındı

08 Haziran 2022 Çarşamba 10:59

Ordu'da, 92 yaşındaki hastanın karnındaki yaklaşık 15 santimetrelik kitle başarılı operasyonla alındı.

Ordu'da 92 yaşındaki kadının karnındaki 15 santimetrelik kitle alındı

Medical Park Ordu Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayşe Durkut, uzun süren kabızlık ve şiddetli karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkiklerin ardından kadının yumurtalıklarında yaklaşık 15 santimetrelik kitle olduğu tespit edildi.

Durkut'un karnındaki kitle, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Uğur Çobanoğlu'nun gerçekleştirdiği ameliyatla alındı. Operasyonun ardından genel durumu düzelen Durkut, hastaneden taburcu edildi.

Çobanoğlu, yaptıkları tahlil ve tetkiklerin ardından yumurtalığındaki kitlenin baskısına bağlı ciddi şikayetleri olan hastayı rahatlatmak için operasyona aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 20 dakika süren bir operasyonla hastamızın sağ ve sol yumurtalığı ile sağ yumurtalıktan kaynaklanan 15 santimetrelik kitleyi çıkarttık. Ameliyat sonrası olabilecek riskleri de ince eleyip sık dokumak için bir haftalık gözlem sonrası hastamızı günlük hayatına devam edebileceği sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." ifadelerini kullandı.

Ayşe Durkut ise bu yaşta böyle büyük bir ameliyat geçireceğinin hiç aklına gelmeyeceğini kaydederek, "Ordu'da böylesine ciddi ve büyük ameliyatlar yapan ve bu kadar kolay ulaşabileceğimiz doktorlarımızın olması bizleri mutlu ediyor. Şu anda sağlığım gayet yerinde ve iyiyim." değerlendirmesinde bulundu.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x