Batan göçmen gemisi için korkunç rakam!
banner40

banner39

Batan göçmen gemisi için korkunç rakam!

20 Nisan 2015 Pazartesi 11:13

Akdeniz'de dün gece batan teknede bulunanların sayısı 700 olarak açıklanmıştı. Ancak sayının 950 olduğu söyleniyor.

Batan göçmen gemisi için korkunç rakam!
İtalya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica’da yer alan haberde, batan tekneden kurtarılarak Katanya’da tedavi altına alan Bangladeşli bir kişinin, Libya’nın 70 mil kuzeyinde batan teknede 950 civarında kişinin bulunduğunu, bunların 200’ünün kadın, 40-50 kadarının da çocuk olduğunu söylediği belirtildi.

Akdeniz'de alabora olan göçmen gemisi ile ilgili tüyler ürperten bir detay ortaya çıktı. Yaklaşık 950 kişinin ise teknede kilitli olduğu öğrenildi. İtalyalı yetkililer yaşanan facianın bile bile survivor olduğunu söyledi.
Haberde, kaçakların Cezayir, Mısır, Bangladeş, Somali, Nijerya, Senegal, Mali, Zambia ve Gana vatandaşları olduğu ifade edildi.

Bangladeşli kaçağın anlattıklarına yer verilen haberde, kaçakların bindirildikleri balıkçı teknesinin Trablus’un doğusundan hareket ettiği, Libya’nın 70 mil açığındayken uydu telefonuyla Roma’daki İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talebinde bulunulduğu bildirildi

"28 KİŞİ KURTULDU"

Facianın, yakından geçen bir gemiden yardım talep etmek için göçmenlerin hep birlikte bir tarafa yüklenmesi sonucunda teknenin dengesinin bozularak ters yüz olmasıyla yaşandığı kaydedilmişti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de faciadan şu ana kadar 28 kişinin kurtulduğunu, 24 kişinin cesedinin denizden çıkarıldığını belirmişti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x