Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçici işçi alınacak
banner40

banner39

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçici işçi alınacak

13 Mart 2015 Cuma 09:37

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nde, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilecek bin geçici işçi için protokol imzalandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçici işçi alınacak

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın başlayacak başvuruların 10 gün süreceğini belirtti.

İşçilerin, kura ve mülakatla belirleneceğini vurgulayan Demirsu, şöyle konuştu:

"6 aylık bir süreçte işçilerimizi çalıştıracağız. Akabinde yeni programlarla devam edeceğiz. Program boyunca çalıştırılan işçilerimize ücretleri, asgari ücret üzerinden kurumumuzca ödenecek. Sigortaları da yine kurumumuzca yatırılacak. Buradaki amacımız, geçici gelir desteği sağlamak. Uzun süre işsiz kalan işçilerimiz, engellilerimiz, eski hükümlülerimiz ve kadınlarımızın iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla bu programlar düzenleniyor. Başvurular merkezde il müdürlüğümüze yapılacak. Ereğli ve Alaplı'da, Ereğli Hizmet Merkezimiz başvuruları alacak. Onun dışındaki ilçelerimizdeki başvuruları şantiye şeflikleri alacak."

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel de süreci en iyi şekilde yürüteceklerine inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

 "Zonguldak genelinde 350'si fidanlık müdürlükleri, 200'ü merkez ilçe, 200'ü Ereğli ve Alaplı İlçeleri, 100'ü Dirgine, 150'si Devrek'te olmak üzere toplam 1000 işçimizi istihdam edeceğiz. İşçilerimizi ağırlıklı olarak ağaçlandırma çalışmalarımız, genç ormanların bakım çalışmaları, sıklık bakımı, kültür bakımı ve gençlik bakımı gibi iş kolllarına istihdam edeceğiz. Burada önemli olan işçilerimizin iş güvenliğini sağlamaktır. İşçilerimizi işe başlamadan önce iş güvenliği eğitiminden geçireceğiz."

banner5

Yorum Gönder

@name x