Şırnak'taki terör saldırısı
banner40

banner39

Şırnak'taki terör saldırısı

20 Nisan 2016 Çarşamba 09:55

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin (29) (fotoğrafta) Çorum'daki baba ocağı yasa büründü.

Şırnak'taki terör saldırısı
 Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin (29) Çorum'daki baba ocağı yasa büründü.
Şırnak kent merkezinde güvenlik güçlerince sürdürülen "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda, Bahçelievler Mahallesi'nde teröristler tarafından bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren Gökçe'nin şehadet haberi Çorum'daki babaevine ulaştı. Evli ve bir çocuk babası şehidin şehadet haberi, Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında oturan baba Mehmet ile anne Hatun Gökçe'ye İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi. 

Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve geldi. Şehidin Buharaevler Mahallesi'ndeki kayınpederinin evinde olan eşi ve 2 yaşındaki kızı da şehadet haberinin ardından askeri araçla Akkent Mahallesi'nde bulunan babaevine getirildi. 

Belediye tarafından şehidin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Şehit Gökçe için apartman önünde Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Dua sırasında baba Gökçe'nin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olan üç kardeşin en küçüğü Gökçe'nin ağabeyi Harun'un da Ankara'da uzman çavuş olarak görev yaptığı, diğer ağabeyinin ise Bursa'da öğretmen olduğu belirtildi. Şehidin bir hafta önce izinli olarak geldiği Çorum'da ailesini ziyaret edip, otomobilini sattığı öğrenildi. 

Şehidin naaşının, bugün Şırnak'ta düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp, ikindi namazından sonra Çorum Şehitliği'nde toprağa verileceği kaydedildi.

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düşmüş, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x