Kışlık yakacaklarını denizden topluyorlar
banner40

banner39

Kışlık yakacaklarını denizden topluyorlar

12 Temmuz 2016 Salı 09:07

- Ordu'da sel sularının Karadeniz'e taşıdığı ağaç parçaları, vatandaşlar tarafından yakacak olarak toplanıyor

Kışlık yakacaklarını denizden topluyorlar
 Ordu'da sel sularının Karadeniz'e taşıdığı ağaç parçaları, vatandaşlar tarafından yakacak olarak toplanıyor.
Kentte 5-6 Temmuz'da etkili olan yağışın ardından Fatsa ve Perşembe ilçelerindeki Akçaova, Gacalı ve Elekçi ırmaklarının debisinin yükselmesi sonucu çok sayıda ağaç sökülerek denize taşındı.

Fatsa ve Perşembe ilçelerinde birçok vatandaş, sabahın erken saatlerinde sahile giderek sel sularıyla denize taşınan ağaç ve dalları topladı.

Durdiye Akgün gazetecilere yaptığı açıklamada, selde kendi arazisinin de zarar gördüğünü belirterek, "Zararımız çok büyük. Birçok ağacımız sökülerek denize kadar sürüklendi. Şimdi bu ağaçları toplamaya çalışıyoruz. Kışlık yakacağımızı bu sene denizden çıkarıyoruz." dedi.

Sezai Bayrak ise denize gelen ağaç ve odunlardan yararlandıklarını ifade ederek, "Hem kirlenen denizi temizlemiş hem de odun toplamış oluyoruz. Keşke sel olmasa odunlar buraya gelmese ama Allah'ın takdiri, yapacak bir şey yok." diye konuştu.

Turgay Yaylacık da sel sularının denize sürüklediği odunları topladıklarını kaydederek, "Denize inen ağaçları kıyıya çekiyoruz. Bunları kışın yakacak olarak kullanacağız. Vatandaş denizdeki odundan faydalanıyor. Çok odun var. Bugün biraz topladık. Yarın daha fazla toplamayı ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x