Kavak Emniyetinden "dolandırıcılara" karşı uyarı
banner40

banner39

Kavak Emniyetinden "dolandırıcılara" karşı uyarı

23 Mayıs 2019 Perşembe 10:03

Kavak Emniyet Müdürü Vekili Seyfettin Güveli, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Kavak Emniyetinden "dolandırıcılara" karşı uyarı

Güveli, Türkiye'de en yaygın karşılaşılan dolandırıcılık yönteminin telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık olduğunu söyledi.

Dolandırıcıların gelişen teknolojik imkanları kullanılarak mağdurları telefon ile arayarak  kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtıp bu kişileri dolandırdıklarını anlatan Güveli, şu uyarılarda bulundu.

"Polis, jandarma, cumhuriyet savcısı, kaymakam veya  herhangi bir kamu personeli hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi  veya havale-EFT yapılmasını  kesinlikle talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini polis, asker, savcı, kaymakam olarak tanıtıp bankaya para yatırmanızı  veya bir yere para bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Telefon görüşmesi esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik  yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin.  telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla  karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 Polis İmdat hattını arayın ya da yakın emniyet birimine müracaat edin."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x