Hileli boşanmaya 10 ay hapis
banner40

banner39

Hileli boşanmaya 10 ay hapis

17 Eylül 2013 Salı 14:47

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 69 yaşındaki Hasan Cavıldak, boşanmamakta direnen 38 yıllık eşi 67 yaşındaki Meryem Cavıldak'ı, başka adreslere tebligat yaptırarak 'hileli' boşadı. Boşanma kararını öğrenen Meryem Cavıldak suç duyurusunda bulunduktan bir süre sonra vefat etti. Yargılanan Hasan Cavıldak, ''tebligat kaninina muhalefetten' 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay Ordu'nun Ünye İlçesi'nde müteahhit olan 4 çocuk babası Hasan Cavıldak, 2001 yılında 38 yıllık eşi Meryem Cavıldak'a 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşanma davası açtı. Ancak eşinin boşanmak istememesi üzerine dava reddedildi. Hasan Cavıldak 2006 yılında tekrar boşanma davası açtı. Bu dava da olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine Hasan Cavıldak, 2010 yılında 3'ncü kez boşanma davası açtı. Ancak mahkeme tebligatını dağıtan posta görevlisi ve mahalle muhtarı ile anlaşıp, duruşma tebligatının eşine gönderilmemesini sağladı. HASTANEYE GİDİNCE ÖĞRENDİ Meryem Cavıldak'ın haberinin olmadığı boşanma davası Şubat 2011'de sonuçlandı ve mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Meryem Cavıldak, bir rahatsızlığı için hastaneye gittiğinde işlemler sırasında görevliden boşanmış olduğunu öğrenince şok yaşadı. Meryem Cavıldak, hileli boşanmayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili dava açtı. Ancak bir süre sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Geçen 4 Temmuz tarihinde İstanbul Anadolu 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Hasan Cavıldak ve yalancı tanıklık yapan Kemal Murat'ı, 'Tebligat kanununa muhalefet ve yalan tanıklık' suçlarından 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Cavıldak ve Murat'a verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca kadının ölmeden önce açtığı boşanma iptal davası da vefat etmesi nedeniyle düştü. OĞULLARI:ANNEM KAHRINDAN ÖLDÜ Hasan Cavıldak ve Meryem Cavıldak çiftinin Ünye'de yaşayan 44 yaşındaki oğlu Aydın Cavıldak, annesinin ölümünden babasını suçlayarak şunları anlattı: "Babamın 44 yaşındaki Ş.Y. ile ilişkisi vardı. Onunla evlenebilmek için annemden boşanmak istiyordu. Hileyle boşandıktan sonra da o kadınla evlendi. Bu işi 8 kişi organize etti. Ancak mahkeme sadece babam ile birlikte yalancı tanıklık yapan Kemal Murat'a ceza verdi. Diğer 6 kişinin de ceza almasını istiyorum. Babamla evlenen Ş.Y. isimli kadın bu olayı organize etti ve babam annemden düzmece ile boşandı." Babasının, annesini haksız yere gizlice boşadığını belirten Aydın Cavıldak "Annem kahrından öldü. Ölürken de bana davayı sürdürmemi vasiyet etti. Bu kişilerin mutlaka daha fazla ceza almasını istiyorum. Bunun da takipçisi olacağım" diye konuştu.

Hileli boşanmaya 10 ay hapis
Olay Ordu'nun Ünye İlçesi'nde müteahhit olan 4 çocuk babası Hasan Cavıldak, 2001 yılında 38 yıllık eşi Meryem Cavıldak'a 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşanma davası açtı. Ancak eşinin boşanmak istememesi üzerine dava reddedildi. Hasan Cavıldak 2006 yılında tekrar boşanma davası açtı. Bu dava da olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine Hasan Cavıldak, 2010 yılında 3'ncü kez boşanma davası açtı. Ancak mahkeme tebligatını dağıtan posta görevlisi ve mahalle muhtarı ile anlaşıp, duruşma tebligatının eşine gönderilmemesini sağladı. 

HASTANEYE GİDİNCE ÖĞRENDİ

Meryem Cavıldak'ın haberinin olmadığı boşanma davası Şubat 2011'de sonuçlandı ve mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Meryem Cavıldak, bir rahatsızlığı için hastaneye gittiğinde işlemler sırasında görevliden boşanmış olduğunu öğrenince şok yaşadı. Meryem Cavıldak, hileli boşanmayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili dava açtı. Ancak bir süre sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 

Geçen 4 Temmuz tarihinde İstanbul Anadolu 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Hasan Cavıldak ve yalancı tanıklık yapan Kemal Murat'ı, 'Tebligat kanununa muhalefet ve yalan tanıklık' suçlarından 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Cavıldak ve Murat'a verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca kadının ölmeden önce açtığı boşanma iptal davası da vefat etmesi nedeniyle düştü.

OĞULLARI:ANNEM KAHRINDAN ÖLDÜ

Hasan Cavıldak ve Meryem Cavıldak çiftinin Ünye'de yaşayan 44 yaşındaki oğlu Aydın Cavıldak, annesinin ölümünden babasını suçlayarak şunları anlattı:

"Babamın 44 yaşındaki Ş.Y. ile ilişkisi vardı. Onunla evlenebilmek için annemden boşanmak istiyordu. Hileyle boşandıktan sonra da o kadınla evlendi. Bu işi 8 kişi organize etti. Ancak mahkeme sadece babam ile birlikte yalancı tanıklık yapan Kemal Murat'a ceza verdi. Diğer 6 kişinin de ceza almasını istiyorum. Babamla evlenen Ş.Y. isimli kadın bu olayı organize etti ve babam annemden düzmece ile boşandı."

Babasının, annesini haksız yere gizlice boşadığını belirten Aydın Cavıldak "Annem kahrından öldü. Ölürken de bana davayı sürdürmemi vasiyet etti. Bu kişilerin mutlaka daha fazla ceza almasını istiyorum. Bunun da takipçisi olacağım" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x