Giresun'da yayla yolları asfaltlanıyor
banner40

banner39

Giresun'da yayla yolları asfaltlanıyor

27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:09

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, yayla yollarında asfaltlama çalışmalarının hummalı şekilde devam ettiğini söyledi.

Giresun'da yayla yolları asfaltlanıyor
Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'un yaylalarının turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında bölgelere ulaşım sağlayan yolların altyapı eksiklerinin hızla giderildiğini belirtti.

Bu yıl içerisinde planlaması yapılan Dereli ilçesindeki Kümbet-Çıkrıkkapı-Çakrak ve Giresun Merkez-Erimez-Kulakkaya yolunda asfalt çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Gürel, şunları kaydetti:

"Kümbet-Çıkrıkkapı-Çakrak yolunun 16,5 kilometrelik bölümünün asfaltlanması planlanıyor. Bugün itibarıyla 5 kilometrelik kısımda asfalt çalışmaları tamamlandı. Söz konusu yolun tamamımın kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor. Yine Dereli-Kotana-Kümbet yolunda 18 kilometre asfalt yama ve tamir çalışması gerçekleştirildi. İlimiz sahil kesimini güneyden yaylalar bölgesine bağlayan tarihi ipek yolu niteliği de bulunan Camili- Erimez-Kulakakaya yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Giresun-Erimez-Kulakkaya yayla yolunda da çalışmalar hummalı şekilde devam etmekte. Toplam uzunluğu 36 kilometre olan yolun 17,5 kilometresi asfaltlandı. Kalan 18,5 kilometrelik kısmın da tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor."

Mürşit Gürel, yayla yollarının asfaltlanmasıyla Giresun'un turizm potansiyelinin daha da artacağını, gelecek yıllarda bölgeye gelen turist sayısında patlama yaşanacağını sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x