Giresun'da şiddetli yağış
banner40

banner39

Giresun'da şiddetli yağış

22 Eylül 2016 Perşembe 08:41

Giresun'un Eynesil ilçesinde şiddetli yağış, su baskınları ve heyelanlara neden oldu.

Giresun'da şiddetli yağış
 Giresun Valisi Hasan Karahan, Eynesil ve Görele ilçesinde etkili olan aşırı yağışın can kaybına yol açmadığını belirterek, "Ama yağışın artması ihtimali var. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle dere kenarında evleri olan vatandaşlarımız dikkatli olmalılar." dedi.
Vali Karahan, Eynesil ilçesinde etkili olan yağışın yol açtığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eynesil ve Görele ilçesinin bir bölümünde bugün iki saat etkili olan yağışın ciddi hasara yol açtığını söyledi.

Bazı evler ile 3 köprünün yıkıldığını ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bölge son iki saatte çok ciddi yağış aldı. Özellikle Eynesil ile Görele arasında hasarlar oluştu. Üst kesimlerden aşağıya doğru ciddi bir yağış olunca özellikle köprülerdeki tıkanmalar, yukarıdan kopup gelen ağaçlar sel sebebiyle tıkanmalara yol açtı. Özellikle düz bölgelerdeki evlerde su baskınları, ahırlarda hayvan telefleri oldu ama çok şükür can kaybı yok. Birtakım köprüler yıkıldığı için ulaşımda sıkıntılar var. Köylerimize ulaşamıyoruz. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizi buradaki yurtlar ve misafirhanelerde misafir edeceğiz. Yarın normal şekilde ulaşım sağlayacağımızı düşünüyoruz. Şu an yağışın durmasını ve acil kurtarmalar yapıyoruz."

DSİ, İl Özel İdaresi ve AFAD ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Karahan, yağışın ilerleyen saatlerde şiddetini artırabileceğinden dere kenarlarında evleri bulunanların dikkatli olmasını istedi.

Karahan, yağışın Eynesil ve Görele ilçesi dışında bir hasara yol açmadığını da sözlerine ekledi. 

Öte yandan Giresun Adasında kazı çalışmaları yapan ekip fırtına nedeniyle adada mahsur kaldı.

Kazı ekibi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İltar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Adasında arkeolojik kazı çalışması yapan 12 kişilik ekibin bugün Giresun Adasına gittiğini belirterek, "Ekip saat 17.00 sıralarında geri dönüş yapması gerekiyordu. Ancak fırtına ve olumsuz hava şartları nedeniyle tekneler adaya yanaşamadığı için mahsur kaldı. Bir şekilde adaya ulaşamaya veya fırtınanın dinmesini bekliyoruz." dedi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x