Fındıkta verim ve kaliteyi arttırma
banner40

banner39

Fındıkta verim ve kaliteyi arttırma

16 Haziran 2015 Salı 14:42

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinasyonunda 3 yıldır uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar kitapçıkta toplandı.

Fındıkta verim ve kaliteyi arttırma
TTB’den yapılan yazılı açıklamada, projenin uygulanmaya başlandığı 2013 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen uygulamaların yer aldığı 32 sayfalık kitapçığın, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandığı belirtildi.

Kitapçıkta, sökümü ve dikimi yapılan yaşlı bahçelerin örnek bahçe haline döndürülmesi, gençleştirme, imece toplantıları ve üreticilere uyarıların yer aldığı ifade edilen açıklamada, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nun şu ifadelerine yer verildi:

“Verim ve kaliteyi artırmak için yapılan ve tümTürkiye’nin örnek alıp Gıda, Tarım ve HayvancılıkBakanlığının da gerekli yasal düzenlemelerle devlet politikası olarak hayata geçirmeye çalıştığı projede, ülkemizden fındık alan ithalatçılara da tanıtılması ve onların da bu tür çalışmalara destek vermesi amacıyla İngilizce de kullanıldı. Kitapçık, fındıkla ilgili kurum ve kuruluşlar ile ithalatçı firmalara dağıtıldı.”

TAKA

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x