Çarşamba'da motosikletlere denetim
banner40

banner39

Çarşamba'da motosikletlere denetim

06 Mayıs 2016 Cuma 09:01

Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından ilçede motosiklet denetimlerinin artırıldığı belirtildi.

Çarşamba'da motosikletlere denetim
 Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından ilçede motosiklet denetimlerinin artırıldığı belirtildi.
İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, yaptığı açıklamada, son yıllarda kullanımı yaygınlaşan ucuz, sessiz ve trafiğe tescil zorunluluğu olmadığı şeklinde bilinen elektrikli bisikletlerden kaynaklı meydana gelen yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına karışma oranının yükseldiği belirtti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla Çarşamba ilçesi genelinde motosiklet denetimlerini artırdıklarını söyleyen İğneli, şunları dile getirdi:

"Vatandaşları bilinçlendirmek, yaşayabilecekleri mağduriyetleri gidermek ve en önemlisi de oluşabilecek kazaların önüne geçebilmek amacı ile 25 Nisan 2016 tarihi itibariyle ilçemiz merkezinde çeşitli noktalarda motosiklet ve elektrikli bisikletler üzerine yapılan uygulamalarda 58 adet motosiklet, motorlu bisiklet ve sürücüsü kontrol edildi. Kontrolü yapılan motosikletlerden 13 adet motosiklet ve 15 adet moped (motorlu bisiklet) toplam 28 adet motosiklet ve moped trafikten men edilerek muhafaza altına alınmıştır. Eksikliklerini gidererek, 3 motosiklet ve 4 moped büromuza müracaat eden ruhsat sahiplerine teslim edilmiştir."

Vatandaşların bayiden aldığı elektrikli bisiklet ve motosikletlerle ilgili olarak tescile tabi olup olmadıklarını anlamaları için fatura ve uygunluk belgelerinde yazılı olan elektrik güçlerine(watt) ve hızlarına bakılması gerektiği uyasında bulunan İğneli, "Tescile tabi olan elektrikli bisikletlerden olması durumunda trafik tescil büro amirliğine bayiden almış oldukları fatura ve uygunluk belgesi ile aracın sigortasını yaptırarak, müracaat etmeleri durumunda herhangi bir cezaya maruz kalmadan işlemleri yapılacaktır." dedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x