Alkolün etkisi "alkol gözlüğü" ile anlatıldı
banner40

banner39

Alkolün etkisi "alkol gözlüğü" ile anlatıldı

06 Mayıs 2019 Pazartesi 14:08

Çorum'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında, 100 promil alkollü hissi veren gözlüğü takan protokol üyeleri ve vatandaşlar, penaltı atışı yapmakta zorluk çekti.

Alkolün etkisi "alkol gözlüğü" ile anlatıldı

Çorum'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, alkolün etkisini göstermek amacıyla katılımcılara özel bir gözlükle penaltı atışı yaptırıldı. 

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile vatandaşlar, kent meydanında düzenlenen etkinlikte, 100 promil alkollü hissi veren gözlüğü takarak penaltı atışı yapmaya çalıştı. 

Alkollü araç kullanmanın risklerinin uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla yapılan etkinlikte gözlüğü takarak atış yapanlar, topa vurmakta zorluk çekti.

- "Denetimler, kazalardaki can kaybını yüzde 80 azalttı"

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında "Yaya öncelikli trafik güvenliği" temasının işleneceğini söyledi. 

Trafikte yaya güvenliğini sağlamak amacıyla "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildiğini anlatan Kolcu, "Bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum." dedi.

Kentteki trafik kazalarına ilişkin de bilgi veren Kolcu, şunları kaydetti: 

"2018 yılında ilimiz genelinde meydana gelen bin 451 trafik kazasında 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 572 vatandaşımız da yaralanmıştır. 2019 yılının ilk 4 ayında ise il genelindeki 340 trafik kazasında 4 can kaybı ve 542 yaralanma meydana gelmiştir. Yaya kazalarında ise 70 vatandaşımız yaralanmıştır. Geçen yılın ilk 4 ayıyla karşılaştırıldığında denetimlerin artmasıyla birlikte yaralamalı trafik kazası sayısında yüzde 15, can kaybında ise yüzde 80 oranında azalma olduğu görülmüştür." 

Daha sonra Yüksel ve beraberindekiler açılan stantları gezdi. Bir stantta, kurşunların hedefi olmuş kara yolları tabelaları da sergilendi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x