Alevi ve Sünni Vatandaşlar Hoşgörü İftarında
banner40

banner39

Alevi ve Sünni Vatandaşlar Hoşgörü İftarında

07 Kasım 2013 Perşembe 13:05

Ordu’da Fatımatüz Zehra Alevi Bektaş Derneği’nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programında bir araya gelen Alevi ve Sünni vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Alevi ve Sünni Vatandaşlar Hoşgörü İftarında
 Fatımatüz Zehra Alevi Bektaş Derneği’nin ev sahipliğinde, bünyesinde cami, cemevi ve aşevini bir arada barındıran Hz. Ali Cami ve Cemevi’nin bahçesinde gerçekleşen iftar programında sevgi, saygı ve hoşgörünün önemine dikkat çekilirken, her alanda birlik ve beraberlik içerisinde olunması yönünde çağrıda bulunuldu.
Yemeğe Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, bölgenin Alevi cemaat önderlerinden Mehmet Ergün (Dede), sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açan vatandaşlar aşevinde hazırlanan mütevazi yemeğe birlikte kaşık salladı. İlçe Müftüsü Hüseyin Can, iftara katılanlarla birlikte el açarak, birlik ve beraberlik içerisinde, tefrikaya, ayrılığa düşmeden yaşamak istediklerini, araya fitne ve fesat sokmak isteyenlere Allah’ın (c.c) fırsat vermemesi yönünde dualarda bulundu.

Hoşgörü iftarına katılanlar arasında yer alan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, iftarda birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Kaymakam Atmaca, “Fatsa’da bir arada yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlarımız arasında çok güzel birlik ve beraberlik olduğunu burada görmüş oluyoruz. Bu binada hem cami, hem cemevi, hem de aşevi aynı çatı altında bulunuyor. Bu gibi kutsal günlerin ülkemiz için, dünya barışı için vesile olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bölgenin Alevi cemaat önderlerinden Mehmet Ergün, yüzyıllardır bir arada yaşadıklarını, farklılıkların ayrılığa neden olmaması gerektiğini vurguladı. Ergün, "Yüzyıllardır bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz, biz aynı dinin, aynı Peygamberinin aynı Kitabına inanan insanlarız, biz hepimiz Müslümanız. Sadece ibadetlerimizde ufak tefek farklılıklar var ama bu bizim ayrılığımızı, ayrı düşünmemizi gerektirmez. Bu anlamda o çatı altında Ehl-i Beytin, Kur’an-ı Kerim’in çatısı altında herkese eşit, sevgi ve saygıyla kucaklayarak yaklaşmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Hz. Ali Camii’nin İmam Hatibi Ali Rıza Güvenkaya da, Ramazan ayında başlattıkları iftar programının, Muharrem ayında da devam etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. 

İftara katılan vatandaşlar da, Ramazan ayında Alevi arkadaşlarının kendi sofralarına misafir olduğunu, Muharrem ayında da onların iftarına katılarak kaynaşma ortamının ve birlikteliğin devam ettiğini söyledi. 

İftarın ardından Hz. Ali Camii’nde akşam namazını kılan bazı vatandaşlar, cemevinde düzenlenen semah törenine de katıldı. Birlik ve beraberliğin yaşandığı, hoşgörü mesajlarının yükseldiği Hz. Ali Cami ve Cemevi’nde Muharrem ayı boyunca iftar programları düzenlenmeye devam edecek.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x