10 günde 200 kişi boğulmaktan kurtarıldı
banner40

banner39

10 günde 200 kişi boğulmaktan kurtarıldı

20 Ağustos 2013 Salı 13:42

Bartın İnkumu Plajı'nda 10 günde boğulmak üzere olan 200 kişi kurtarıldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm önlemlere rağmen Karadeniz'deki çeken akıntının çok tehlikeli olduğunu, tatilcilerin uyarıları dikkate almasını istedi.

10 günde 200 kişi boğulmaktan kurtarıldı
Bartın Belediyesi'nin görevlendirdiği 3 cankurtaran İnkumu Plajı'nda bir zodyak botla görev yapıyor. Bartın Belediyesi çeken akıntıya karşı tatilcileri bilgilendirmek için broşür dağıtırken, denizin dalgalı olduğu günlerde denize girilmemesi için kırmızı bayrak çekip, anonslar yapıyor. Cankurtaranlar, 8-18 Ağustos tarihleri arasında 200 boğulma tehlikesi geçiren vatandaşı kurtardı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu'nda yaz aylarında nüfusun 30 bine ulaştığını belirterek, şöyle dedi:

"İnkum'u özellikle Ankara, Karabük, Çankırı, Bolu, Kastamonu gibi illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yoğun olarak geldiği bir yer. Tabii burada açık bir sahil var. Karadeniz bilindiği gibi sürekli dalgalı oluyor. Burada da çeken akıntı olayı gerçekleşiyor. Bizim buradaki sıkıntımız, İnkum'a gelen misafirlerimizi ağırlamaktan ziyade, denizin durumunu bilmedikleri için zaman zaman boğulma vakaları yaşıyoruz. Bu da bizi üzüyor."

"DENİZİN DALGALI OLDUĞU GÜNLERDE UYARILARI DİKKATE ALSINLAR"

Tatilcileri çeken akıntı konusunda broşürler dağıtarak uyardıklarını açıklayan Cemal Akın, şöyle konuştu:

"Boğulma vakalarının önüne geçebilmek için bir çok tedbirimiz var. Bunlardan biri de buraya gelen her vatandaşa denizin tehlikeli olduğunu belirten broşür dağıtıyoruz. Broşürde, çeken akıntının ne olduğu, nerelerde denize girilmeyeceği konusunda bilgiler yer alıyor. Daha önce çeken akıntının olduğu bölümlere dubalar koymuştuk. Ancak, ilk fırtınalı havada dubalar yerinden oynadı. Ama yeniden duba konusunda düzenleme yapacağız. Çeken akıntının olduğu bölümlerde bir de yüzme bilmeyen vatandaşımız denize girerse, boğulma olaylarını maalesef yaşıyoruz."

Cemal Akın, 10 gün 200 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Burada hoparlörden ilanlarımızı yapıyoruz, kırmızı bayrak çekiyoruz, sahil güvenlikle ve jandarmayla birlikte koordineli çalışarak, boğulma olaylarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizlerin buraya gelen misafirlerden tek ricamız şudur; İnkumu tatil beldesinde çeken akıntı bir hayli fazla, denizin dalgalı olduğu günlerde uyarılara riayet edilmesini istiyoruz."


Kaynak: Haber7.com
banner5

Yorum Gönder

@name x