Zorluklara karşı yılmayıp iş kadını oldu
banner40

banner39

Zorluklara karşı yılmayıp iş kadını oldu

16 Ağustos 2014 Cumartesi 12:10

Ordu'da oturduğu evin kirasını ödeyemeyince köyüne dönerek burada 18 yıl boyunca hayvancılık yapan 41 yaşındaki Emine Kabataş, Altınordu ilçesinde hayvan yemleri üzerine açtığı iş yerinde kazandığı parayla biri üniversitede okuyan iki çocuğunun geçimini sağlıyor.

Zorluklara karşı yılmayıp  iş kadını oldu
 Hayatın bütün zorluklarına rağmen hiç bıkmadan çalışmaya devam Kabataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle eşinden ayrılmasının ardından çocuklarına karşı sorumluğunun iki kat arttığını söyledi.
Hem maddi hem manevi anlamda zaman zaman bazı sıkıntılarla karşılaşmasına rağmen hayata küsmeyerek çalışmaya devam ettiğini anlatan Kabataş, şöyle konuştu:

"İlk evlendiğim yıllarda kent merkezinde oturuyorduk. Eşim fazla çalışmıyordu, onun için kirayı ödeyemedik. Daha sonra tekrar köye taşındık. Orada hayvancılığa başladım. 18 sene boyunca hayvancılık yaptım. Ardından eşimle ayrılmak zorunda kaldık. İki çocuğum olduğu için onları okutmam gerekiyordu. Bu nedenle önce asgari ücretle işe girmek istedim ama alacağım maaş sadece kızımın okul masraflarına yetmiyordu. Sonra kafe gibi bir yer açmayı düşündüm. Döner işlerinden falan anlamadığım için başarılı olamayacağımı düşündüm. Son olarak geçmişte hayvancılık da yaptığım için saman satılan bir iş yeri açmaya karar verdim."

- "İşçilerle çalışmaya devam ediyorum"

Kabataş, iş yeri açtığını ancak kendisini patron olarak görmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğer kendimi patron olarak görürsem bu iş yeri kapanır. Hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmedim, halen tırın üzerine çıkarak iş yerime gelen saman balyalarının indirilmesine yardımcı oluyorum. Mesela bir tırda 28 ton saman oluyor. O samanın hepsi benim elimden geçiyor ve ben yorulmuyorum. Müşteri geldiği zaman ara veririm, daha sonra yine çalışmaya devam ederim. İş olsun olmasın dükkanımı sabah erken saatlerde açarım. Akşam ise işin durumuna göre kapatırım."

- "Müşterilerimin ablasıyım"

Müşterileriyle aralarında güven duygusu oluştuğunu dile getiren Kabataş, "Benim müşterim buraya geldiği zaman 'saman nasıl' diye sormuyor bana. Sadece bazıları fiyatını soruyor. Biliyorlar ki ben en kalitelisini satarım. Onlar beni seviyor ben de onları. Allah hepsinden razı olsun. Ben müşterilerimin ablasıyım. Çünkü beni öyle görüyorlar" dedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x