Yarım asırlık muhtar dede medyanları bırakıyor
banner40

banner39

Yarım asırlık muhtar dede medyanları bırakıyor

17 Mart 2014 Pazartesi 14:21

Bartın'da 52 yıldır muhtarlık yapan 82 yaşındaki Remzi Atsever, sağlık sorunları nedeniyle görevini 30 Mart yerel seçimlerinde bırakacak

Yarım asırlık muhtar dede medyanları bırakıyor
Atsever, 1962'de eski muhtarın vefat etmesi nedeniyle yapılan ve tek aday olarak girdiği ara seçimde, Tuna Mahallesinin muhtarı seçildiğini söyledi.
İlk muhtarlık döneminin ardından katıldığı tüm seçimlerin birçoğunda karşısına aday çıktığını ve her seçimde mahalle sakinlerinin görevi kendisine verdiğini ifade eden Atsever, şöyle konuştu:

"Tuna Mahallesi'nin 1962'den bu yana muhtarlığını yapıyorum. Yarım asrı aşan muhtarlık görevimde mahallemin her türlü sorununa çözüm üretmeye çalıştım. Mahallelinin sorunlarını, kendi sorunum bildim ve çözümü için uğraştım. Tüm kurum ve kuruluşlarla iç içe oldum. Bu seçimlerde de aday olmak ve muhtarlığa devam etmek isterdim ama maalesef sağlığım engelliyor. Biraz da dinlenelim istedim. Bartın'da 52 yıl sandıktan çıkan muhtar yok. Ama 30 Mart itibariyle artık her şey bitecek. 52 yıl muhtarlık yaptık. Artık yeter. Ama mahallemde aday olmadığım için üzülen çok."

Atsever, birçok mahalle sakininin gelip muhtarlığa devam etmesi yönünde kendisinden istekte bulunduğunu anlatarak,  "Alah bana hatasız, kusursuz, alnım ak bir şekilde yarım asır muhtarlık yapmayı nasip etti. 52 yıl rüya gibi geçti. Görevimde toplu iğnenin ucu kadar bir sicil kaydım yok. Bu en büyük mutluluğum" dedi.

Yaklaşık 52 yıl süren muhtarlığı bırakacak olmasının üzüntüsü ve burukluğunu yaşadığını belirten Atsever, "Kolay değil. Ben kimsenin kalbini kırmadım. Gecenin bir yarısı kalkıp evrak için büroma gelerek vatandaşın işini gördüm. Onun için mahalle sakinleri 52 yıldır bize oy verdi. Ama çocuklarımla bir karar aldım ve aday olmayacağım" diye konuştu.

Atsever, mahallesinin muhtar adaylarına gerek seçim sürecinde gerekse seçimlerden sonra muhtar olacak kişiye elinden gelen yardımı yapacağını ifade etti. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x