Yardım için başladı usta oldu
banner40

banner39

Yardım için başladı usta oldu

21 Mart 2014 Cuma 13:11

Ordu'da yaşayan Saliha Öztürk, ikinci el eşya tamiri yapan eşine 15 yıl önce yardım ederek başladığı mesleğinde usta oldu

Yardım için başladı usta oldu
Altınordu ilçesi Bucak Mahallesi'ndeki ikinci el eşya tamirinin yapıldığı iş yerini eşiyle işleten 34 yaşındaki Saliha Öztürk, AA muhabirine, kadınlara göre ağır bir meslek olmasına rağmen işini severek yaptığını söyledi.
Mesleğe ilk olarak 15 yıl önce eşine yardım etmek amacıyla başladığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Ben bu işi 15 yıldır yapıyorum. Eşime destek amaçlı başladım. Kendisine yardım ederken bana 'onu yap, şunu getir, bunu dik' derdi. Aradan yılların geçmesiyle eşime yardım etmek amacıyla başladığım işimi öğrenerek meslek haline getirdim. Şimdi eşimle burada koltuk, sandalye, kanepe, akla ne geliyorsa hepsinin tamiri ve değişimini yapabiliyoruz. Müşterilerimiz eskiyen eşyalarını getiriyorlar, yeni bir takım gibi alıp gidiyorlar." 

KADIN USTA OLMAK BİR AVANTAJ 

Öztürk, evlerde eşyalarla genelde kadınların ilgilendiğini, bu nedenle eşya tamirinde bir kadın usta olmasının kendisine avantaj sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kadınlarımız beni ilk gördüklerinde biraz şaşırıyorlar ama daha sonra kumaş ve model seçiminde birbirimize yardım ediyoruz. Çünkü evi kadınlar düzer. İçeride bulunacak perdeden, koltuktan, her şeyden kadınlar sorumlu oluyor. Onun için bu işte kadın ustalar olması çok önemli. İş arayan kadın arkadaşlara tavsiye edebilirim. Biraz zorlukları var, birilerinin de destek olması şart."

SEKİZİNCİ KATA KOLTUK TAŞIDIM

Mesleğinin zor yanlarına değinen Öztürk, "Müşteriden evden alıp eve teslimat işi var. Yeri geldi sekizinci kata ben bir kadın olarak koltuk taşıdım. Tek başına zaman zaman müşterilerin evlerine gidilmiyor. Orada neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. O anlamda eşimin yanımda olması büyük bir destek. Yani bir kanepeyi tek başına bir kadın kaldıramaz. Yine orada bir erkeğe ihtiyaç duyuyorsun" ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARIMA FAZLA ZAMAN AYIRAMIYORUM 

Öztürk, sabah erken saatlerde iş yerine geldiğini, akşam ise geç saatlere kadar çalıştıklarını belirterek, "Üç çocuk annesiyim. Tabi onlara tek tek zaman ayırmak benim için zor oluyor. Çocuklarımın yiyeceğinden giyeceğine kadar ben ilgilenmek zorunda kalıyorum. Geniş düşündüğümüz zaman benim hayatım, dalları her yere uzanan bir ağaca benziyor" dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x