Umut'un umuda yolculuğu Samsun'da devam edecek
banner40

banner39

Umut'un umuda yolculuğu Samsun'da devam edecek

29 Aralık 2013 Pazar 18:21

Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut, bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi görmek amacıyla ambulans uçakla Samsun'a getirildi

Umut'un umuda yolculuğu Samsun'da devam edecek
Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut, bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi görmek amacıyla ambulans uçakla Samsun'a getirildi.
Geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren ve kamuoyunda "Umut" olarak bilinen genç ile 5 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Samsun'a getirildi. Umut, Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umut'un tedavisi sonrasında hastaneden yürüyerek çıkacağına inandığını belirtti.

Türk doktorlarına çok güvendiğini ifade eden Kabadayı, "Umudun bittiği zaman umuda yolculuğu yeniden çıktık, o kadar mutluyum ki anlatamam. Rabbim mazlumların yanındadır. Umut mazlum olduğu için bütün yollar açıldı. Bir tane engel kalmadı. Rabbime ve devletime güvenerek yola çıktım. Türk doktorlarına da güveniyorum. İnanıyorum ki bu mucize gerçekleşecek. O kadar güzel bir duygu ki hani bir anne evlat aşkıyla yanıyorya aynı o şekil yüreğim kıpır kıpır. Doğurmak önemli değil iş emekte. Bütün dünyaya sesleniyorum bize dua edin" diye konuştu.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu ise Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkğının koordinesinde Umut'un Samsun'a naklinin gerçekleştiğini belirtti. 

Umut'un doktorlar tarafından değerlendirilerek rehabilitasyon programına alınacağını ifade eden Holoğlu, "Bu rehabilitasyon programında Umut önce fizyoterapi, robotik rehabilitasyon programları ve konuşma terapisi görecek. Üç aylık bir tedavi programı ile birlikte Umut'ta inşallah önemli gelişmeler sağlayacağız. İnşallah Umut'u biraz daha fonksiyonel olarak bağımsız hale getirecek bir tedavi programı uygulayacağız" dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x