Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerini yanlız bırakmıyor
banner40

banner39

Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerini yanlız bırakmıyor

30 Aralık 2013 Pazartesi 17:32

Arakan bölgesinde yaşayan insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılayı, faaliyet alanını genişleterek, bölgedeki insanların durumlarının iyileştirilmesi için yeni projeler hayata geçirecek

Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerini yanlız bırakmıyor
Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılayı, faaliyet alanını genişleterek, bölgedeki insanların durumlarının iyileştirilmesi için yeni projeler hayata geçirecek.

Myanmar'da temaslarda bulunan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş'ın çalışmaları kapsamında Türk Kızılayı’nın bölgedeki faaliyet alanının genişletilmesi kararı alındı. Bundan sonraki aşamada, bölgedeki ihtiyaç sahibi insanlar için neler yapılacağı konusu ele alınarak, buradaki insanların durumlarını iyileştirecek projeler hayata geçirilecek.

Bu kapsamda yeni yardımların yapılması için Myanmar Kızılhaçı ve bölgedeki diğer yetkililerle düzenlenen toplantıya katılan Kolabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı’nın tarihi bir rol üstlendiğini belirterek, Myanmar'daki Müslüman ve Budist gruplar arasındaki çatışmalara son vermenin yanı sıra Türkiye ile Myanmar halkı arasında dostluk köprüsü kurmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bunu sağlamak için Myanmarlı yetkililerden destek istediklerini anlatan Kolabaş, yerinden edilmiş insanların yaşadığı Arakan'daki insani yardım çalışması nedeniyle Myanmarlı üst düzey yöneticilerin, Türk Kızılayı’nın desteğini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

- "Hem Müslümanlara hem Budistlere yardım edeceğiz"

Myanmarlı yöneticilerle yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ifade eden Kolabaş, bundan sonraki aşamada yerinden edilmiş insanlar için neler yapılması gerektiğini görüşeceklerini ve bunun için kapsamlı projeler hazırlayacaklarını söyledi.

Kolabaş, Türk halkı olarak Arakanlı Müslümanların içinde bulunduğu duruma dün olduğu gibi bugün de seyirci kalmayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sadece Müslüman guruplara değil, Budistlere de yardım elimizi uzatacağız. Onlar da benzer şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Türk Kızılayı olarak dil, din, ırk, millet ve cinsiyet ayrımı gözetmeden insani yardım çalışmaları yürütüyoruz. Olayların başladığı ilk günden itibaren Myanmar'dayız. İlk etapta binlerce Müslüman ve Budist'e gıda malzemesi dağıttık. Şimdi yeni projeler ortaya koyma zamanı. Yüz binlerce insan çok zor şartlarda yaşıyor. Uluslararası kuruluşlar, 68 kampta yaşam mücadelesi veren insanlara yardım götürmeye çalışıyor. Coğrafyanın zorluğu, ulaşım imkanlarının kısıtlı olması yardımların aksamasına ve gecikmesine neden oluyor. Türk Kızılayı olarak bu tabloyu değiştirmek için çalışacağız. Kalıcı projeleri hayata geçirip, insanların kendi kendilerine yeter duruma gelmesine aracılık edeceğiz."

Kolabaş, görüşmelerinde bunları dile getirdiklerini anlatarak, "Mutabakata vardık. Bundan sonraki süreci daha da hızlandırıp kamplarda yaşayan yüz binlerce Arakanlı Müslüman'ın ve Budist'in makus talihini tersine çevirmeye gayret göstereceğiz” dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x