Tek amaçları minik yavrularının gülmesi
banner40

banner39

Tek amaçları minik yavrularının gülmesi

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:29

Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Çağlayan köyünde yaşayan Gülseren ve Hatay Çap çifti, dünyada 1,5 milyonda bir görülen "langerhans hücreli histiositoz" kanserine yakalanan 4 yaşındaki kızları Şükriye Dilay'ın yaşaması için destek bekliyor.

Tek amaçları minik yavrularının gülmesi
Anne Gülseren Çap, kızını 1 yaşındayken kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüklerini, yapılan tetkikler sonucunda kızına, dünyada çok nadir görülen "langerhans hücreli histiositoz" kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.
 
Kızının hayatta kalması için 3 yıldır mücadele ettiklerini belirten Çap, "Bu hastalık cilt, kemik ve organ tutulumu yapıyor. Kızımın hastalığı ikinci evresinde. Bütün imkansızlıklarımıza rağmen kızımızın gülmesi için mücadele ediyoruz. Hastalığın üçüncü evreye geçmesinden korkuyoruz. Çocuğumun hastalığı eğer üçüncü evreye geçerse ona ilaç da fayda etmeyecek" dedi.
 
Hastalığa bağlı olarak kızında "yalancı diyabet" oluştuğunu ifade eden anne Çap, "Yalancı diyabete bağlı sürekli su içmek istiyor. Bu yüzden günde en az 10 litre su içiyor. Su vermediğimiz zaman da ağlıyor. Ağlayınca da kafasındaki kitle büyüyor. Ağlamasın diye ona su vermek istiyorum ama o zaman da diğer organları zarar görüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.
 
Kızlarının gülmesi için herkesten yardım istediklerini vurgulayan Çap, "Kızımızın tedavisi için her şeyimizi verdik ama yetmiyor. Çevremizdekilerin destekleriyle ayakta durduk ama bu da yetersiz kaldı. Kızımızın tedavisi aksadı. Kemoterapi tedavimiz yeniden başladı. Bundan sonraki süreçte ne yapacağımızı bilmiyoruz.  Kızımızın yaşaması için herkesten yardım istiyoruz. Kızımızı çaresiz görmeye dayanamıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

"Çocuğum yaşasın diye her gün dua ediyorum"
 
Baba Hatay Çap ise kızının zorlu bir tedavi süreci geçirdiğine işaret ederek, "Çocuğum yaşasın diye her gün dua ediyorum. Zor ve ağır geçen bir tedavi süreci var. Tedavisinde kullanılan ilaç 5 yaş altındaki çocuklara verilmiyor. Biz bu ilacı kullanmak zorundayız. O nedenle ilacı bölerek bir bölümünü veriyoruz. Kullandığımız ilaçlar hormonal ilaç olduğu için de ayrı risk oluşturuyor" dedi.
 
Kızının tedavisine başlamadan önce maddi durumunun iyi olduğunu anlatan Çap, sözlerini şöyle tamamladı:
 
 "Tüm mal varlığımı kızımı tedavi ettirebilmek için sattım. Yeter ki kızım yaşasın. Bu yaşıma kadar elimden geldiğince yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye çalıştım. Şimdi ise yardıma muhtaç oldum. Dört çocuğum daha var ve üçü okula devam ediyor. Ben onlar için, kızımın yaşaması için mücadele veriyorum. Bu yüzden herkesten yardım bekliyorum." dedi. 


 
kaynak: haber53
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x