Sokak hayvanları unutulmuyor
banner40

banner39

Sokak hayvanları unutulmuyor

26 Aralık 2013 Perşembe 13:18

Hayvan bakma hevesiyle satın alınan ancak bir süre sonra sokakğa bırakılan köpeklere sahip çıkan Bulancak Belediyesi, bu köpeklere yeni sahipler buluyor ve takibini yapıyor

Sokak hayvanları unutulmuyor
Bulancak Belediyesi, sokağa terk edilen köpeklere sahip çıkıp, yeni sahipler bularak sıcak yuvaya kavuşturuyor.
Evlerde veya evlerin bahçelerinde bakılmak için büyük hevesle alınan köpekler, bir süre sonra sokağa terk edilebiliyor. Sokaklara bırakılan köpekler arasında Kangal, golden retriver gibi değerli türlerin yanı sıra yabani hayvan avlarında avcılara eşlik eden av köpekleri de var. 

Bulancak ilçesinde belediye ekipleri, sokaklara terk edilen köpeklerin adeta kurtarıcısı oluyor. Köpekler toplanarak hayvan barınağına götürülüyor, kısırlaştırılıyor, temizlik, aşı ve bakımları yapılarak yeni bir hayata hazırlanıyor. Ekipler, sahiplendirilen köpeklerin tekrar sokağa terk edilmemesi için takiplerini de yapıyor.

Belediye Başkanı Kadir Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce oluşturdukları hayvan barınağında 70'in üzerinde köpeğin bakımının büyük bir titizlikle yapıldığını söyledi.

Kendi tespitleri ve vatandaşların bildirimleri üzerine sokaktaki hayvanları alarak barınağa getirdiklerini ifade eden Aydın, "Vatandaşların sokaklara terk ettikleri köpeklere sahip çıkıyoruz. Yalnızca cins değil, sokak köpeklerine de sahip çıkıyoruz onların da bakımlarını en iyi şekilde yapıyoruz. Her türlü hayvanı terk edilmişlikten kurtarıyoruz" dedi.

Aydın, barınakta bir veteriner hekim, barınak sorumlusu ve bir görevlinin bulunduğunu belirterek, "Hijyen koşullarının üst seviyelerde olduğu barınağımızda ufak tıbbi müdahaleler de yapıyoruz. Köpekler kısırlaştırılıp aşıları yapılıyor. Müşahede odamızda görevlilerimiz tarafından hayvanlara ufak operasyonlar yapabilecek kapasitemiz mevcut. 24 saat güvenlik kamerası ile izleyebildiğimiz barınağımıza tüm vatandaşlar istedikleri saatlerde ziyarete gidebilirler" diye konuştu.

Sahiplendirilen köpeklerin takibi yapılıyor

Barınak sorumlusu İbrahim Elikara ise barınakta çeşitli türlerde köpeklerin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sokaktaki köpekleri buraya getirerek bakımlarını yaptıktan sonra isteyen vatandaşa veriyoruz. İsteyene buradan her türlü imkanı sağlıyoruz. Sahiplendirdiğimiz köpeklerin takibini yapıyoruz. Amacımız köpeklerin tekrar sokağa atılmasını önlemek, eğer köpeği sokakta bulursak o kişiye bir daha hayvan vermiyoruz. Vatandaşa köpeği teslim ederken bu şartı arıyoruz. Eğer köpeği tekrar biz sokakta bulursak o kişiye bir daha köpek vermiyoruz. Vatandaşlar genelde av veya süs köpeği arıyorlar."

Köpekler en fazla kış mevsiminde sokağa atılıyor

Barınakta genelde 1 ile 8 yaş arasında köpekler olduğunu belirten Elikara, "Köpekler en fazla kış sezonunda sokağa terk ediliyor. Köylerden merkezlere inen vatandaşlar kentte uygun yer bulamadıkları için köpekleri sokağa bırakıyor. Biz de bu köpeklere sahip çıkıyoruz ve onlara yeni bir hayat veriyoruz" ifadelerini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x