Sıcak havanın olumsuzluğundan en çok onlar etkileniyor
banner40

banner39

Sıcak havanın olumsuzluğundan en çok onlar etkileniyor

30 Temmuz 2015 Perşembe 13:32

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı son günlerde, özellikle lokanta ve ocak başında çalışanlar zor anlar yaşıyor.

Sıcak havanın olumsuzluğundan en çok onlar etkileniyor
Taşova ilçesindeki bir lokantada çalışan döner ustası Coşkun Yılmaz, işlerinin sıcak havalarda gerçekten çok zor olduğunu belirterek, "Son haftalarda hava sıcaklığı mevsim normallerinin oldukça üzerine çıktı. Buna bir de döner ocağının sıcaklığı eklendiği zaman çalışırken oldukça zorlanıyoruz. Sıcaklardan bunaldığımız zaman bol bol su tüketerek vantilatörler sayesinde serinlemeye çalışıyoruz" dedi.

İşlerinin dışarıdan kolay görünebileceğini ifade eden Yılmaz, "Yaz aylarında belki de en zor mesleklerden biridir dönercilik. Neredeyse 35 derecenin üzerine varan sıcak havada insanlar dışarıda duramazken bizler o sıcak havanın üstüne döner ateşinin dibinde duruyoruz. Her mesleğin olduğu gibi döner ustalığının da dezavantajları var. Günlük ortalama 8 saat döner ocağı başında çalışıyoruz. İşimiz sıcak havalarda gerçekten çok zor ama ekmek parası için çalışmak zorundayız" diye konuştu.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x