Seher ninenin sağlıklı yaşam sırrı
banner40

banner39

Seher ninenin sağlıklı yaşam sırrı

20 Mart 2014 Perşembe 16:23

Tokat'ın Almus ilçesinde yaşayan ve 30 torunu, 100 torun çocuğu ve 40 torununun torunu bulunan Seher Çelik, dinçliğiyle dikkati çekiyor

Seher ninenin sağlıklı yaşam sırrı
Kimliğinde 99 yaşında gözüken ancak daha yaşlı olduğu belirtilen Seher ninenin, yurt içi ve yurt dışında en büyüğü 60 yaşında olan 30 torunu ile 100 torun çocuğu ve 40 torununun torunu bulunuyor.
Dinçliğiyle dikkati çeken Seher Çelik, sağlıklı yaşamını, doğal gıdalar tüketmesine borçlu olduğunu ifade ediyor. Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Torunlarımı çok seviyorum. Sağlıklı birisi olarak yaşamımı sürdürüyorum" dedi.

Çelik'in torununun eşi Kezban Çelik (54) ise "Yıllardır benim yanımda. Bugüne kadar ameliyat geçirmedi, ciddi bir sağlık sorunu yaşamadı. Sadece bir başağrısı ilacı içer, kimseyle fazla konuşmaz, evde kuzu gibi oturur. Kulağını temizlerken bir çöp gitmiş, o zaman doktora götürdüm. Seher nine, süt, yoğurt, et ve yumurta gibi doğal besinlerle beslendi. İbadetini yapıyor, kendi ihtiyaçlarını görebiliyor" diye konuştu. 

Seher ninenin 4 çocuğundan 3'ünün hayatta olduğunu aktaran Çelik, "4 çocuktan torunları var. Torunlarının da çocukları var. Torunları ve torununun çocukları ile torununun torunu toplam 170 kişi var. Bundan birkaç yıl öncesine kadar bize, yaşadığı eski günleri anlatırdı. Kurtuluş Savaşı'nda aç ve susuz kaldıklarını anlatırdı" ifadesini kullandı.

YAŞININ 115 OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ

Seher Çelik'in gelini Kezban Çelik (67) de "Kayınvalidem nüfusa 15-16 yıl sonra yazdırılmış. Biz yaşının 115 olduğunu tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çelik, kayınvalidesinin yurt içi ve yurt dışında çok sayıda torunu olduğunu belirterek, "Benim 40 torunum var" dedi.


AA
banner5

Yorum Gönder

@name x