Omurilik felçli ve böbrek hastası tedavi için yardım bekliyor
banner40

banner39

Omurilik felçli ve böbrek hastası tedavi için yardım bekliyor

04 Şubat 2016 Perşembe 14:32

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki doğuştan omurilik felçli ve böbrek hastası Nesime Özarslan, tedavilerinin yapılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Omurilik felçli ve böbrek hastası tedavi için yardım bekliyor
 İlçenin Alparslan Mahallesi'nde yaşayan, doğuştan omurilik felçlisi olan ve son 2 yıl içerisinde böbrek hastalığına yakalanan Nesime Özarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal güvencesi olmadığı için tedavisini tam olarak yaptıramadığını söyledi.
Anne babasının küçükken ayrıldığını bildiren Özarslan, şunları kaydetti:

"Doğuştan omurilik felçlisiyim, son iki yıldan bu yana da böbrek rahatsızlığım var. Maddi durumum olmadığı için tedavi olamıyorum. Yetkililere, yardımsever vatandaşlara sesleniyorum. Bana yardım edin, yıllardır bir hortuma takılı yaşıyorum. Makineye de bağlı yaşamak istemiyorum. Daha 29 yaşındayım, durumum yok, gücüm yok, tedavi masraflarını karşılayamıyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza seslenmek istiyorum, ne olur sesime kulak verin. Allah rızası için bana yardım edin."

Nesime Özarslan'ın bakımını üstlenen evli kardeşi Semile Deniz ise ablasının kendinden başka kimsesi bulunmadığını ifade etti. Ablasının doğuştan omurilik felçlisi olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamadığını anlatan Deniz, "Ablamın tedavisini İstanbul ya da diğer büyükşehirlerde yaptırmak istiyoruz. Ablamın yardıma ihtiyacı var, kimsesi yok. Anne babam ilgilenmiyor. Ablama bakan sadece ben varım, başka kimse yok. Birbirimize tutunarak yaşamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ablasında 2 yıl kadar önce de böbrek rahatsızlığı başladığını dile getiren Deniz, "Bunu duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Kendisi idrarını tutamıyor, idrarı böbreklerine zarar veriyor. Doktorlar şimdi müdahale edilmezse ablamın diyalizi de kaldıramayacağını söyledi. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, yardımseverlere sesleniyoruz. Benim bir ablam var, bu dünyada kimsemiz yok, yardımlarınızı bekliyoruz. Biz kardeş olarak tek başımıza büyüdük, bu sefer bizlere yardım edin" diye konuştu.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x