Okuduğu Gazeteleri 35 Yıldır Arşivliyor
banner40

banner39

Okuduğu Gazeteleri 35 Yıldır Arşivliyor

03 Aralık 2013 Salı 13:53

Ordulu 59 yaşındaki Ali Tomakin, 35 yıldır okuduğu gazeteleri çöpe atmak ya da sobada yakmak yerine arşivlemeyi tercih ediyor

Okuduğu Gazeteleri 35 Yıldır Arşivliyor
Ordulu Ali Tomakin, 35 yıldır okuduğu gazeteleri çöpe atmak ya da sobada yakmak yerine arşivlemeyi tercih ediyor. 
Altınordu ilçesine bağlı Nizamettin Mahallesi'nde yaşayan 59 yaşındaki Ali Tomakin, gazete okuma aşkıyla dikkat çekiyor. Her güne gazeteleri okuyarak başlayan Tomakin, sonrasında ise bu gazeteleri atmak yerine evinin bir odasında arşivliyor. 

Ali Tomakin, AA muhabirine açıklamada, bir süre önce kamu kuruluşundan emekli olduktan sonra vaktinin büyük bölümünü evinde geçirdiğini, 6 yıl önce şeker hastalığından dolayı sol bacağının kesilmesiyle hayatına engelli olarak devam ettiğini söyledi. 


Tomakin, 24 yaşından bu yana okuduğu gazeteleri atmak yerine arşivlemeyi tercih ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gazete okumayı çok seviyorum. Bu bende artık hastalık haline geldi. Haber okumaya çok meraklıyım. Güne mutlaka gazete okuyarak başlarım. 2007 yılında bir rahatsızlığım sonucu sol bacağım kesildi. Bundan sonra da hayatımın geri kalanını neredeyse gazete okumaya adadım. Genç yaşlarda başladığım gazete arşivlemeye ise 35 yıldır devam ediyorum. Gazetelerin hazırlanışı sırasında çok ciddi emekler veriliyor. Hiçbir zaman gazeteyi çöpe atmadım ya da sobada yakmadım. Bazen hanıma gazete lazım oluyor, ona bile vermiyorum. Böylelikle emeğe saygı göstermiş oluyorum. Okumayı çok seviyorum, gün geliyor bazı yerel gazete sahipleri kendi arşivinde bulamadığı gazeteleri benden istiyor."

Gençlere, gazete okuyarak gündemi takip etmeleri önerisinde bulunan Tomakin, "Gençlerimiz maalesef gazete okumayı çok fazla tercih etmiyor. Genellikle televizyonlardan dizi izlemeyi tercih ediyor. Onlara mutlaka gazete okumaları tavsiyesinde bulunuyorum. Gazete okumak çok güzel. Ne kadar fazla gazete okurlarsa o kadar kendilerini geliştirirler" diye konuştu. 

Tomakin, arşivlediği gazeteler için kendisine depo yapmayı düşündüğünü sözlerine ekledi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x