Öğretmenlik yerine madencilik yapıyor
banner40

banner39

Öğretmenlik yerine madencilik yapıyor

23 Kasım 2014 Pazar 17:41

Dumlupınar Üniversitesi Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği Bölümü mezunu 34 yaşındaki Hüseyin Doğru, 2009'da girdiği işçi sınavını kazanarak kömür madeninde iş başı yaptı.

Öğretmenlik yerine madencilik yapıyor
Simav Teknik Eğitim Fakültesinden 2003'te Mobilya ve Dekorasyon Öğretmeni olarak mezun olan Doğru, 6 yıl çeşitli işler yaptıktan sonra, 2009'da Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK)  kazmacılık için başvurdu
5 yıldır TTK maden ocaklarında çalışan Doğru, yerin metrelerce altında kömür kazarak geçimini sağlıyor.

Maden işçisi Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her Öğretmenler Günü'nü buruk kutladığını, sınıf yerine maden ocağına girdiğini söyledi.

Babasının emekli öğretmen olduğunu anlatan Doğru, şöyle konuştu:

"2009'da TTK'nın madenci alımını duyunca müracaat ettim. Elemelerden geçtim, kurada ismim çıktı. Bu süre zarfında hayat mücadelesi verdik. Madende çalışmaya mecbur kaldık. Mülakata katıldığında diplomamı istediler. Diploma fotokopisini verince görevliler şaşırdı. Bana, 'sen öğretmenlik mezunusun, burada ne işin var, madenci arıyoruz, öğretmen aramıyoruz' dediler.  Ben de 'Burası bir devlet kurumudur. Devlet, bize kucağını açmazsa nerede çalışacağız' diye sordum. Ondan sonra mülakata girmeye hak kazandım."

"Mülakatı geçme barajı o zaman 60'tı, 63 almıştım" diyen Doğru, "Yer altında üretim yaparken bazen zorlanıyoruz. Öğretmen olarak bir hayalim vardı. Vatanına ve milletine hayırlı biri olmak ve öğrenciler yetiştirmek istiyordum. Madencilik hiç aklımdan geçmeyen bir meslekti. Bir şeyler oldu ki buraya girdim ve şikayetçi de değilim" şeklinde konuştu. 

Ailesinde madenci bulunmadığına dikkati çeken Doğru, "Ailemde madenci yok. Ailem madene girmeme kızdı. Babam da emekli öğretmen olduğu için çok karşı çıktı. Çevremden ve arkadaşlarımdan tepki topladım. Yer altındaki mesai arkadaşlarım öğretmen olduğumu biliyor ve bana, 'Burada kara tahta yok, kara kömür var. Buradan başka ekmek parası' yok diyorlar" ifadesini kullandı. 

Hüseyin Doğru, her Öğretmenler Günü'nde burukluk yaşadığını belirterek, "Çocuklarım var. 'Öğretmenler Günü için hediye almak istiyoruz' dediklerinde üzülüyorum. Aynı şartlarda yetiştiğin kişi bir bakıyorsun öğretmen, diğeri de madenci oluyor. Bu, insanda burukluk yaşatıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x