Oğluyla birlikte hurdacılık yapıyor
banner40

banner39

Oğluyla birlikte hurdacılık yapıyor

04 Ağustos 2014 Pazartesi 11:48

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Hanife Topal, oğluyla sanayi sitesinde açtıkları hurdacı dükkanında 3 yıldan bu yana çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyor

Oğluyla birlikte hurdacılık yapıyor
Oğlu Mustafa Erdi Topal ile açtıkları iş yerinde hesap tutan, müşteriler tarafından dükkana getirilen hurdaları tartan, çay ve yemek işleriyle uğraşan Hanife Topal, bir kadın olarak hurdacı dükkanında çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi. 
Yaptığı işin zorlukları bulunduğunu anlatan Topal, "Her şeye rağmen başarabiliyorum. İşimi de keyifle yapıyorum. Oğluma yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana" dedi.

İş yerinde hem hurdalarla hem de çay ve yemekle ilgilenerek vakit geçirdiğini dile getiren Topal, şöyle konuştu:

"Oğlum 3 yıl önce bu dükkanı açtı. Ben de ona destek oluyorum. İşimiz ilk bakıldığında kolay gibi görünse de sonuçta ağırlıklı olarak demir işiyle uğraşıyoruz. Bazen dükkana tonlarca hurda demir gelebiliyor. Hiçbir zaman yaptığım işten sıkılmadım. Daha iyi iş olursa elbette çalışırdım ama sonuçta burada kendi işimizi yapıyoruz ve oğluma destek oluyorum. Sanayide hurdacı dükkanında çalışmaktan çok mutluyum. Oğlumla çalıştığım için de gururluyum. Bir anne olarak oğluma sahip çıkıyorum."

Balıkçılığı bıraktı, hurdacılığa başladı

Oğlunun uzun yıllar balıkçılık yaptığını ancak daha sonra mesleğini bırakarak hurdacılık yapmaya başladığını anlatan Topal, "Oğlum balıkçılık yaparken çok tehlike atlattı. Yanında çalışan kaç kişi denize düştü. O nedenle 15 yıldır yaptığı balıkçılığı bıraktı. Bugün hurdacılık yapıyor. Çok şükür halimizden memnunuz" ifadelerini kullandı. 

Mustafa Erdi Topal ise annesiyle aynı iş yerini paylaşmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Annem hiçbir zaman beni yalnız bırakmadı. İş yerini açtığım günden bu yana her zaman yanımda oldu. Babam emekli olduğu için artık çalışmıyor. Ben il dışına gittiğimde ya da işlerim olduğu zaman işe gelmediğimde annem dükkanı idare ediyor. Annemin bana faydası çok fazla. Kendisinden Allah razı olsun" dedi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x