Merzifon Belediyesinden orman işçilerine iftar yemeği
banner40

banner39

Merzifon Belediyesinden orman işçilerine iftar yemeği

23 Haziran 2016 Perşembe 09:09

Amasya'nın Merzifon ilçesinde ağaç kesim işlerinde çalışan mevsimlik işçiler ve ailelerine yönelik iftar düzenlendi

Merzifon Belediyesinden orman işçilerine iftar yemeği
 Amasya'nın Merzifon ilçesinde ağaç kesim işlerinde çalışan Mardinli mevsimlik işçiler ve ailelerine yönelik iftar düzenlendi.
Merzifon Belediyesince organize edilen etkinlik, ilçeye bağlı bin 200 rakımlı Oyma Ağaç Köyü'ndeki Mardin'den gelen mevsimlik işçilerin çadırlarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Çadırların arasına kurulan yer sofrasında ağaç kesimi ve mangal kömürü üretimi işlerinde çalışan işçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alp Kargı, helal kazanç için dağın tepesinde yaşam mücadelesi veren ailelerin, ekmek parası için yaşadığı zorluğa dikkati çekti. 

Belediye olarak Mardin'den gelen aileleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini belirten Kargı, "Mardinli kardeşlerimiz devletin kontrolünde, devletin izniyle resmi bir iş yapıyorlar. Daha iyi yaşamak için, daha iyi hayat şartları için, çocuklarının rızkını kazanıp, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bizler gurbetten gelen kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek, onlara misafirperverlik görevimizi en iyi şekilde yapmak için kendileriyle iftar yapmak istedik. Bu sayede birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimizi pekiştirerek, analarımızla, bacılarımızla, kardeşlerimizle ramazan ayı içerisinde bir sofrayı paylaşmanın sevincini hep birlikte yaşadık." ifadelerini kullandı.

 İşçiler adına konuşan Aydın Sezer de Başkan Kargı'ya teşekkür ederek, "Bizler Mardin'den kalkıp ekmeğimizi için buralara geldik. Şu ramazan gününde 60 kişi burada çoluk, çocuk ekmeğimizin peşindeyiz. Ağaçlardan, dal parçalarından ekmek yemek için çaba sarfediyoruz. Ramazan günü zor oluyor ama bizlerin de geçim kaynağı budur. Bizlerden desteğini esirgemeyen tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 Kargı, iftarın ardından işçilerin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x