Köyüne 20 yıldır fidan dikiyor
banner40

banner39

Köyüne 20 yıldır fidan dikiyor

19 Haziran 2014 Perşembe 11:24

Bayburt'un Sancaktepe köyünde eşi ile yaşayan 84 yaşındaki Kemal İlhan, genelde bozkır olan köyünü ve civarını ağaçlandırmak için 20 yıldır meyve fidanı dikiyor.

Köyüne 20 yıldır fidan dikiyor
Devletten aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sağlayan İlhan, doğaya olan tutkusu dolayısıyla imkanları ölçüsünde köyünü ağaçlandırmaya çalışıyor. 24 dönümlük arazisine elma, armut, vişne, kiraz, kayısı gibi çeşitli meyve fidanları dikerek işe başlayan İlhan, fidanların yetişmesinden aldığı keyifle bu işi devam ettiriyor.
Köy ve çevresindeki müsait her yere fidan dikmeyi sürdüren İlhan, geçmiş yıllarda taşkınlar sonucu evlere ve tarlalara zarar veren köyün yakınındaki derenin kenarlarını da ağaçlandırdı.

- "Ölünceye kadar fidan dikmeye devam edeceğim"

İlhan, doğayı çok sevdiğini ve Allah rızası için fidan diktiğini söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır her yere diktiği fidanlardan bütün canlıların yararlanmasını amaçladığını belirten İlhan, "İmkanlarım ölçüsünde fidan dikmeyi sürdürüyorum. Evime yaklaşık bir saatlik mesafedeki meyve bahçeme ayağımda ve kollarımda platin olmasına rağmen her gün yürüyerek gidip geliyorum" dedi.

İlhan, bahçesindeki meyvelerden bol bol yediğini ve komşuları ile paylaştığını anlatarak, "Meyveler yetişince herkes buraya gelip yiyor. Bazıları da toplayıp götürüyor. Ölünceye kadar fidan dikmeye devam edeceğim. Şimdiye kadar sayısız fidan diktim. Aslan Dağı'na, şehir merkezine ve Konursu köyüne dikilmesi için çok sayıda ücretsiz fidan verdim" diye konuştu.

İsteyen herkese meyve fidanı verdiğini anlatan İlhan, yetkililere seslenerek, Çoruh Nehri kıyısına dikilmek üzere 2 bin meyve fidanı verebileceğini ifade etti.

İlhan, üç çocuğunun İstanbul'da yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımın bahçeye gelip gitmelerini çok istiyorum ama onları buraya gelip çalışmaları için zorlayamam. Bahçemin öldükten sonra topluma kalmasını istiyorum. Ölünce bahçeme gömülmek istediğimi vasiyet ettim. Bahçemden meyve yiyenlerden dua bekliyorum. Benim sadece duaya ihtiyacım var, başka bir şeye ihtiyacım yok."
banner5

Yorum Gönder

@name x