Köy işlerinden sıkılınca iş hayatına atıldı
banner40

banner39

Köy işlerinden sıkılınca iş hayatına atıldı

13 Nisan 2015 Pazartesi 15:09

Bafra ilçesine bağlı Çandır köyünde yaşayan 4 çocuk annesi 55 yaşındaki Satı Kök, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ilçe merkezinde kiraladığı iş yerinde restoran açarak döner ustası oldu.

Köy işlerinden sıkılınca iş hayatına atıldı
Kök, yaşadığı Çandır köyünde her gün köy işleriyle uğraşmaktan sıkıldığını ve aile ekonomisine katkı sağlamak için ilçe merkezinde döner salonu açtığını söyledi.
Eşinin pazarlarda sebze satarak geçimlerini sağladığını belirten Kök, eşinin desteğiyle bir yıl önce döner salonu açarak işletmeye başladığını ifade etti. 

Kök, döner salonunda çalışan usta ayrılınca usta bulamadığı için döner kesmeye başladığını anlatarak, ''Döner salonu açınca önceleri döner ustası vardı. Usta ayrılınca yerine bakacak dönerci bulamadım. Baktım olmuyor, döner kesmeye kendim başladım. İlk zamanlarda oldukça zorlandım ama şimdi hem et hem de tavuk döner yapıyorum ve müşterilere sunuyorum'' dedi.

- "Müşteriler önce şaşırıyor, sonra tebrik ediyor"

 Müşterilerin, ilk başta bir kadının döner kestiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirten Kök, ''Müşteriler beni döner keserken görünce çok şaşırıyor. Sonra da tebrik ediyorlar. Kadın olduğum için özellikle bayan müşteriler beni tercih ediyor. Çalışan bayanlar öğle yemeklerini gelip burada yiyerek beni onurlandırıyorlar. Herkesin sevgi ve ilgisi var" ifadelerini kullandı.

Kök, müşterileri sayısının her geçen gün arttığını dile getirerek, "Bizim Türk hanımları çekingen bir yapıya sahip. Parasıyla da olsa bir yere gidip rahat rahat yemek yiyemiyor.  Ama burada benim bayan olduğumu görünce rahatlıkla içeri girip yemek yiyebiliyor" şeklinde konuştu.

- "Döner keserken görünce onunla gurur duyuyorum"

Eşi Satı Kök'ün her gün 25 kilogram tavuk, 20 kilogram da et döner kestiğini anlatan Mustafa Kök de  ''Eşim köy işlerinden sıkıldığını ve bir iş yeri açmak istediğini söylediğinde ilk başlarda karşı çıkmıştım. Ama şimdi döner keserken görünce onunla gurur duyuyorum. Hem ekonomik anlamda aile bütçemiz rahatladı hem de eşimin sevdiği işi yapması beni mutlu ediyor'' diye konuştu.

Döner salonuna gelen müşterilerse bir kadının dönercilik yapmasının büyük bir cesaret örneği olduğunu anlatarak, Satı Kök'ün işteki titizliği nedeniyle yemek için burayı tercih ettiklerini söyledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x

Toplam Yorum Sayısı 1

Kendi Avatarınızın Görünmesi için Üye Olun!

Kazim dayi 9 yıl önce yorumlandı

bayak noktali teyzeyi kutlarım.

0 Kişi beğendi.