Kastamonu Havalimanından hac ve umre seferleri başlıyor
banner40

banner39

Kastamonu Havalimanından hac ve umre seferleri başlıyor

05 Haziran 2015 Cuma 14:23

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Havalimanından hac ve umre seferlerinin başlayacağını söyledi.

Kastamonu Havalimanından hac ve umre seferleri başlıyor
Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne hac ve umre seferlerin yapılabilmesi için talepte bulunduklarını anımsatarak, girişimlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü kaydetti.
Hac ve umreye giden vatandaşların, ulaşımda yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını vurgulayan Günaydın, şöyle konuştu:

"Kastamonu Havalimanı, uluslararası direkt uçuşlar için ülkemize giriş-çıkış yapacak kişilerin pasaport ve geçici gümrük işlemlerinin yapılacağı geçici hava hudut kapısı haline geldi. Bu, şu demektir, havalimanımızın geçici hudut kapısı haline gelmesiyle herhangi bir ülkeden havalimanımıza tarifeli uçuşlar, uçak kiralama yoluyla iş uçuşu, eğitim uçuşu ve benzeri gerçekleşebilecek. Özellikle, hac ve umre dönemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve şirketlerin yapmış olduğu organizasyonlarda Kastamonu Havalimanından Ankara'ya ve İstanbul'a gitmeden direkt uçuş yapılabilecek artık. Bu kolaylık sağlanmış oldu. Burada pasaport ve gümrük işlemleri rahatlıkla yapılabilecek."

Günaydın, yurtdışından bu bölgelere turist getirmek isteyen acentaların, Kastamonu Havalimanına doğrudan uçuş gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x