Kartalkaya'da kayak keyfi
banner40

banner39

Kartalkaya'da kayak keyfi

03 Kasım 2016 Perşembe 12:20

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da, yeni sezonun ilk kayağını otel çalışanları yaptı. Kayak merkezinde bulunan bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül, açıklamalarda bulundu.

Kartalkaya'da kayak keyfi
 Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da, yeni sezonun ilk kayağını otel çalışanları yaptı.
Bolu'da iki gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından Kartalkaya'da kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezinde bulunan 6 otelde yeni sezon öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Otel çalışanları yeni sezon öncesinde kayaklarıyla pistlere inerek, kayak keyfi yaşadı.

Bölgedeki bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinde kar kalınlığının 25-30 santimetreye ulaştığını belirterek, "Otelde sezon öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yağan kar kadar bir kar yağışı daha olursa hemen sezonu açacağız. Kendi personelimiz ile de biz bir taraftan kaymaya da başladık."  diye konuştu.

Daha önceki sezonlar gibi iyi bir sezon geçirmek istediklerini anlatan Ergül, "Kayak merkezinin toplamında 48 ile 50 kilometre arasında pist var. Kar kalitesi de çok iyi. Kayakçılar için en elverişli olan toz kar yağıyor. Bundan dolayı da Kartalkaya'nın farkı oluyor." şeklinde konuştu.

Ergül, geçen sezon kayak merkezini yaklaşık 220 bin kişinin ziyaret ettiğini, sezonun erken açılması durumunda 300 bin ziyaretçiye yaklaşacağını düşündüğünü belirtti.

Otel çalışanları ise kayak sezonu açılmadan kayak yapmanın sevinci içerisinde olduklarını, tatilciler gelmeden pistlerin durumunu kontrol ettiklerini ifade etti. 


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x