Kardan ''Batmobil'' görenleri şaşırtıyor
banner40

banner39

Kardan ''Batmobil'' görenleri şaşırtıyor

18 Aralık 2013 Çarşamba 13:11

Tokat'ın Niksar ilçesinde bir genç, kardan çizgi film karakteri Batman'ın otomobili "Batmobil"i yaptı.

Kardan ''Batmobil'' görenleri şaşırtıyor
Bir bilgisayar oyununda gördüğü "Batmobil"den esinlenen internet kafe işletmecisi Yasir Sarıca (24), kardan bu aracın benzerini yapmak için kolları sıvadı. Yirmi arkadaşından da destek alan Sarıca, 4,2 metre boyunda, 1,8 metre eninde kardan araç tasarladı. 
Yaklaşık 3 ton kar kullanılarak yapılan ve "Batmobil"e benzerliğiyle dikkati çeken otomobil, görenleri şaşırtıyor. Araç önünde hatıra fotoğrafı çektirenler oluyor.

Yasir Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş ve jimnastikle uğraştığını, ayrıca el sanatlarına ilgi duyduğunu söyledi. Oynadığı bir bilgisayar oyununda çizgi film karakteri Batman'in kullandığı aracın ilgisini çektiğini belirten Sarıca, "Kolundaki saatle çağırdığı zaman böyle bir araba geliyordu. Arabayı ondan bilinç altımda kaldığı şekliyle tasarladım" dedi.

Karı internet kafenin önüne istiflediklerini dile getiren Sarıca, "Üstten tıraşlayarak bu şekli verdik. Burada tahminen 3 tona yakın kar var. Kar yağdıktan bir gün sonra burada topladık. Ondan sonra 4 gün boyunca sürekli müsait olan arkadaşlarla beraber geceli gündüzlü çalıştık. Üşüdüğümüz zaman ısınıp geri gelip çalıştık" diye konuştu. 

Sarıca, geçen yıl kardeşi Şehit Sarıca ile kardan bir spor otomobil de yaptıklarını anımsatarak, aracı kardeşine hediye ettiğini bildirdi.

Kış mevsimini çok sevdiğini vurgulayan Sarıca, "Bu yıl içerisinde bir daha kar yağarsa 2 minareli büyük bir cami yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.


AA
banner5

Yorum Gönder

@name x