Karadeniz'de sanayiye Fadime'nin eli değdi
banner40

banner39

Karadeniz'de sanayiye Fadime'nin eli değdi

09 Ocak 2014 Perşembe 17:11

Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda orman ürünleri sektöründe çalışan 150 kadın, düzen ve çalışkanlıklarıyla erkek işçileri aratmıyor

Karadeniz'de sanayiye Fadime'nin eli değdi
Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda orman ürünleri sektöründe çalışan 150 kadın, düzen ve çalışkanlıklarıyla erkek işçileri aratmıyor.

Beşikdüzü Ateşler Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında kadınların fabrika sektöründe daha etkili olduklarının bilindiğini belirtti.

Orman sanayi sektöründe de kadınların başarılı olabileceğini düşünerek kadın personel çalıştırmaya karar verdiklerini anlatan Ateş, "İlk etapta 3 kadın elaman aldık. Kadınların daha verimli olduğunu görerek eleman sayımızı artırdık. Şu anda Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgemizde 150 kadın çalışanımız var" dedi.

Karadeniz kadınının çalışkanlığıyla tanındığını ifade eden Ateş, "Kadınlarımız işlerini severek yapıyor. Zaman zaman zorlansalar da erkek işi olarak bilinen makineleri başarılı şekilde çalıştırabiliyorlar. Kadınların işlerinde daha sadık ve düzenli olmaları nedeniyle bu sektörde erkekler kadar başarılı olabildiklerini gördük" diye konuştu.

Ateş, kadınlardan sektörde çalışmaya yönelik yoğun talep aldıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Karadeniz kadını çalışarak ekonomik bağımsızlığını elde etmek için böyle imkanları değerlendiriyor. Biz de kadınların bu tarz sektörlerde başarılı olduğunu gördük ve onlara destek çıkıyoruz. Düzenli çalışarak erkeklerin yaptığı işi yapabiliyor, verim ve kaliteyi de artırabiliyorlar. Zaman zaman başarılarıyla erkeklerin önüne de geçebiliyorlar."

-"Bu fabrikada kadınlar erkekleri aratmıyor"

Fabrika yöneticisi orman enstitüsü mühendisi Nafize Ateş, üretimin kontrolünden ve işçilerin çalışmasından sorumlu olduğunu anlatarak, "Bu fabrikada kadınlar, erkekleri aratmıyor. Her işi yapan kadınlar erkeklerden daha iyi çalışıyor. Çok hevesliler ve sürekli yeni bir şey öğrenmek istiyorlar. Zımparada çalışan eleman, makine başında çalışmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Kadınların işe daha meraklı olmalarından dolayı sektörde istihdamlarının artırılması gerektiğini savunan Ateş, "Kadınlar işleri, erkeklere oranla daha düzgün yapıyor. Kalite kontrolde de erkeklere göre daha düzgün ve dikkatli çalışıyorlar. Erkeklere oranla nasıl tarlada bahçede verimli çalışıyorlarsa sanayide de öyle verimli çalışıyorlar" dedi.

-"Karadeniz kadınının yapamayacağı iş yok"

Evli ve 4 çocuk annesi Özlem Kudal ise işe başladığında zorluk çektiğini belirterek, "Zaman zaman zorlansam da işimi çok seviyorum. İşi öğrendikçe erkeklerden hiçbir farkımız olmadığını gördük. Onların yaptığı işi yapıyoruz. Onlara oranla daha iyi çalışıyoruz" dedi.

Bir yıldır sanayi sektöründe çalışan Selda Birinci de Karadeniz kadınının yapamayacağı işin olmadığını ifade ederek, "Sürekli toplumda erkek ve kadın ayrımı yapılıyor. Biz sadece burada değil, her alanda onların yaptığı işi yapabiliyoruz. Her işin zorluğu olduğu gibi bu işin de var ama vücut bir süre sonra alışıyor" ifadelerini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x