İlik yaşama veda etti
banner40

banner39

İlik yaşama veda etti

09 Nisan 2015 Perşembe 14:54

Ailesi ve doktorların iyileşebilmesi için adeta çırpındığı, adına kampanyalar düzenlenen lösemi hastası İlim, yurtdışında bulunan ilik getirilemeden hayatını kaybetti

İlik yaşama veda etti
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde dünyaya gelen 11 yaşındaki İlim Akyar, 2 yıl önce aniden rahatsızlandı. Polis memuru baba Melih Akyar, kızını hastaneye götürdüğünde ise acı gerçekle karşılaştı. Küçük İlim'e lösemi teşhisi konmuştu. Adeta yıkılan Melih ve Fatma Akyar çifti, o günden itibaren kızlarını kurtarmak için adeta çırpındı. Doktor doktor, hastane hastane gezen çift, kızlarına şifa aradı. Ancak tek kurtuluş yolu ilik nakliydi. Bunun üzerine çift, kızlarına uygun ilik aramaya başladı. Önce aile içinde uygun ilik bulmaya çalışan çift, sonuç alamadı. Dışarıdan bir kişinin iliğinin tutma ihtimali ise 150 binde birdi. Haber ilçede kısa sürede yayıldı. Ardından kaymakamlığın öncülüğünde kampanya başlatıldı. Geçen kasım ayında düzenlenen ve sadece Akçakoca'dan 400 gönüllünün kan örneği verdiği kampanya Türkiye geneline yayıldı. 
HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİ 

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan, formasını sırtından hiç çıkarmayan ve tüm futbolcuların adını ezbere bilen İlim de, hastane odalarında umutla uygun ilik çıkmasını bekledi. Fırsat buldukça takımının maçlarını izleyen İlim'in en büyük hayali ise Fenerbahçeli futbolcularla bir araya gelmekti. Tüm bu çabalar sonunda İlim için yurtdışındaki bir donörden uygun ilik bulundu. Ancak iliğin alınıp getirilmesi ve resmi prosedürler zaman aldı. Durumu her geçen gün kötüye giden İlim, daha fazla dayanamadı. Dün sabah doktorların tüm çabalarına rağmen, tedavi gördüğü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesi'nde, hayalini kurduğu Fenerbahçeli futbolcuları da göremeden hayata gözlerini yumdu. Polis memuru baba Melih Akyar, kızına lösemi teşhisi konulmasının ardından Akçakoca ve Türkiye genelinde kampanyalar başlatıldığını belirterek, "Yurt dışında uygun donörler bulunmuştu. Ancak iliğin getirilmesi zaman aldı. Kızımın hastalığı da günden güne artarak ilerledi" dedi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x