İbrahim Şirin'in 50 yıldır süren resim aşkı
banner40

banner39

İbrahim Şirin'in 50 yıldır süren resim aşkı

25 Mart 2015 Çarşamba 17:50

Borçka ilçesinde yaşayan İbrahim Şirin, çocukken başladığı resim çalışmalarını 50 yıldır sürdürüyor.

İbrahim Şirin'in 50 yıldır süren resim aşkı
İlçenin Merkez Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki İbrahim Şirin, yaptığı açıklamada, resim yapmaya ilkokul çağında başladığını belirtti.
Eskiden karakalem çalıştığını, son dönemlerde ise yağlıboyayla manzara resimleri yaptığını anlatan Şirin, "Resme yeteneğim Allah vergisi, kendi kendime öğrendim. Resim yaparken dinleniyorum, keyif alarak sanatımı icra ediyorum" dedi.

Emekli olduğunu, resim dışında başka bir meşguliyetinin olmadığını dile getiren Şirin, yaptığı resimleri istek olması halinde 300 ile bin 500 lira arasında değişen fiyatlardan sattığını söyledi.

Şirin, evine gelen misafirlerin tablolarını görünce çok beğendiğini ifade ederek, "Günde yaklaşık 4 saat resim yapıyorum, yaparken dinlendiğimi hissediyorum. Resim çalışmalarımı evimde yapıyorum. Kaymakamlık veya belediyeden çalışmalarımı yapabileceğim bir atölye konusunda yardım istiyorum. Böylece benim gibi birkaç sanatkar yetiştirme imkanım da olur" diye konuştu.

Şirin, günde dört saat çalışarak bir tabloyu bir hafta ile 45 gün arasında değişen sürede bitirebildiğini de söyledi.

Şirin'in 29 yıllık eşi Saadet Şirin ise eşinin yaptığı resimleri çok beğendiğini belirterek, "Ben de resim yapmak istiyorum ama ev hanımı olduğum için fazla zamanım yok. Eşimi resim yaparken izliyorum. Çok güzel bir duygu, rahatsız olmuyorum. Eşim öğrenci yetiştirmek istiyor, inşallah olur" ifadesini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x