Güğümlerle domuzsavar düzeneği kurdu
banner40

banner39

Güğümlerle domuzsavar düzeneği kurdu

19 Temmuz 2013 Cuma 16:52

Rize'de tam da 'Karadeniz işi' dedirtecek bir olay yaşandı. Bir vatandaş bahçesini domuzlardan, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yolla koruyor.

Güğümlerle domuzsavar düzeneği kurdu
Rize'de Ramazan Çepni  isimli kişi, bahçesindeki ekinleri, ağaç dallarına astığı güğümlerle ses çıkartarak yaban hayvanlarına karşı koruyor.

Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy köyünde yaşayan Ramazan Çepni, evinin önünde bulunan bahçede  çeşitli meyve ve sebzeler yetiştiriyor. Yabani hayvanların tarlasını mesken tutmasından dolayı istediği verimi alamayan Çepni'nin aklına tam da 'Karadeniz işi' dedirtecek bir fikir gelmiş.

Çepni, metal bir tele tutturduğu güğümleri tarlasının etrafında bulunan ağaçlara takmış. Bu güğümlerin takıldığı ağaçlarla evinin balkonu arasına tel çeken Çepni, balkondaki teli salladığında telin bağlı olduğu güğümlerin ses çıkararak  hayvanları korkuttuğunu söyledi. Çepni, son iki yıldır tarlasındaki ürünleri bu yöntemle koruyor.

Ramazan Çepni, "Bahçeme ürünler ekiyordum ama yabani hayvanlar nedeniyle hasadını alamıyordum. Evimde bulunan onlarca eski güğümü telle bağladım ve ağaçlara yerleştirdim. Güğümlerle evimin balkonu arasına da bir tel geçişi yaptım. Bahçeme gelen yabani hayvanlar, rüzgarın etkisiyle gürültü yapan güğümlerden korkarak kaçıyor. Yabani hayvan geldiğini hissettiğimde ben de balkondaki teli sallıyorum, güğümlerin ses çıkarması ile hayvanlar kaçıyor." dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x