Engel bedende değil beyindedir
banner40

banner39

Engel bedende değil beyindedir

09 Mayıs 2013 Perşembe 21:39

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ali Kemal DERYA , Gülin ACIYAN , Ceyhun YILDIZ ve arkadaşlarının organize ettiği , bedensel engelli Nuran Elik , Ali ve Hasan Polat kardeşlere destek gecesinde duygulu anlar yaşandı.

Engel bedende değil beyindedir
Geceyle ilgili bir konuşma yapan Ali Kemal DERYA , ‘ Engel bedende değil beyindedir. Öyle olmasaydı % 92 ve % 96 bedensel engelli Ali ve Hasan Polat kardeşler hayallerinde bu kadar engelsiz olmazlardı. Açık lisede okuyan kardeşlerden Ali psikolog olmak istiyor. En çok da kendi gibi bedensel engelli insanların ufuklarını açmak için. Hasan ise Halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyor. Her ne kadar bedenleri sürekli yatakta olsa da onlar dimdik ayaktalar. Her doğan güne yapacakları yeni bir şeyin ve kuracakları yeni bir hayalin ümidiyle uyanan engelsiz insanlar gerçek engellerin kendilerini görmezden gelenler olduğuna inanıyorum.’ dedi.

Arsin Dernekler Federasyonu ( ARFED ) ve İstanbul Bakkallar Odası ( İSTBAKO ) Başkanı İsmail KESKİN, ‘Engelli insanlarımızın yaşadığı sıkıntılar karşısında , engelsiz insanlarımızın göstermiş olduğu ilgisizlik acı verici. Bu etkinliğe katılan , destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlik için gösterdikleri çaba ve gayretlerinden dolayı Ali Kemal DERYA ,  Gülin ACIYAN ve tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum.

Başkan KESKİN , ‘onlar bizim canlarımız , her zaman yanlarındayız. Böyle etkinliklere katılmak özellikle benim için bir başka anlamlı , bir başka değerli. Her zaman el ele olalım , birbirine destek verelim.’ dedi. Geceye , tüm aile bireyleri ile katılan KESKİN , konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan KESKİN ’e  destek , katkı ve çalışmalarından dolayı gecede plaket takdim edildi.

Radyo ve televizyon sunucusu Fadime ÇEBİ’nin sunduğu, Bahçelievler Öğretmenevinde gerçekleşen geceye  Zeynep Başkan türküleriyle renk kattı

banner5

Yorum Gönder

@name x