Doktora inat, üniversiteyi bitirdi
banner40

banner39

Doktora inat, üniversiteyi bitirdi

13 Ocak 2014 Pazartesi 11:57

Trabzon'da yaşayan 3 çocuk annesi Pervin Hürfikir, gittiği hastanede verilen evrakların eğitimle ilgili bölümünü doldururken doktora kızınca lise 2. sınıftan bıraktığı eğitimine devam ederek üniversiteyi bitirdi, KPSS'den yüksek puan aldı ve belediye meclis üyeliğine başvurdu

Doktora inat, üniversiteyi bitirdi
Vakfıkebir ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Pervin Hürfikir, gittiği hastanede verilen evrakların eğitimle ilgili bölümünü doldururken doktora kızınca lise 2. sınıftan bıraktığı eğitimine devam ederek üniversiteyi bitirdi, KPSS'den yüksek puan aldı ve belediye meclis üyeliğine başvurdu.
Hürfikir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda başarılı bir öğrenci olduğunu ancak ailevi nedenlerden dolayı lise 2. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

Kaymakam olmak istediğini ve eğitimini yarıda bırakmasının içinde ukde kaldığını anlatan 45 yaşındaki Hürfikir, 15 yaşındayken görücü usulüyle evlendiğini, eşinin ve ailesinin eğitimini tamamlamasına izin vermediğini söyledi.

Üç çocuk annesi olan Hürfikir, 16 yıllık evliyken muayene olmak için gittiği hastanede doldurması için kendisine bazı evrakların verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sıra eğitim durumuma geldi. Orada rastladığım görevli doktora 'lise 2 terk yazsam olur mu' diye sordum. O da bana 'bitiremediğin okulu yazamazsın' dedi. Yani ortaokul mezunu yazacaktım. O kadar yılın emeği boşa gitmişti. Doktora çok kızmıştım. O kadar üzülmüştüm ki aileme durumu anlattım ve sonunda ikna oldular. Liseyi dışarıdan bitirmeme izin verdiler. Hemen başvurumu yaptım. O zamanlarda kredili sistem vardı ve lise 2 ve 3'ü bir yılda bitirdim."

-"Çocuğumu dışarı çıkarırken bile kitaplarım elimdeydi"

Hürfikir, liseden sonra üniversiteye hazırlanmaya karar verdiğini kaydederek, "Çocuklarım vardı, kayınvalidemle yaşıyordum ve köy işleriyle de ilgilenmek zorundaydım. Üniversiteye evde hazırlanıyordum ve büyük oğlum bana yardımcı oluyordu. Çocuğumu dışarı çıkarırken bile kitaplarım elimdeydi. Okuma isteğim her şeyin üstesinden gelebilecek seviyedeydi. İstemek başarmanın yarısıdır derler ya ben o söze en güzel örnektim. Daha sonra üniversite sınavına girdim ve kazandım" ifadelerini kullandı.

Ailesi ve çocukları olduğu için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırdığını belirten Hürfikir,"4 yıllık bölümü bütünlemeye kalmadan iyi dereceyle bitirdim. Özel sektörde iş buldum fakat çalışma saatleri aileme uygun değildi" dedi.

Halk Eğitim Merkezince açılan kursa katılarak KPSS'ye hazırlandığını, girdiği sınavda iyi puan aldığını ancak Trabzon'da tercih yapabileceği alan olmadığını ifade eden Hürfikir, "Kamuda o dönem 35 yaş sınırı vardı. Bu da bana engel oluşturuyordu. Sonradan yaş sınırı kalktı ama o sırada kayınvalidem alzheimer hastası oldu, annem de bakıma muhtaç hale gelmişti. Bu nedenle çalışamadım" diye konuştu.

Hürfikir, Halk Eğitim Merkezinin açtığı bilgisayar ve diğer kurslardan bazılarına katıldığını kaydederek, "Bilgilerimin üstüne yenilerini koymaya, eğitim seviyemi artırmaya çalışıyordum. Evimi aksatmayacak işler yapmaya karar verdim ve sosyal projelere katıldım. Şimdi ise belediye meclis üyeliğine başvurdum. Listede adım netleştiği zaman ben de ilçemdeki kadınlara hizmet etmek, onların sorunlarını çözmek istiyorum" dedi.

Çevresinden de olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Hürfikir, "Artık arkadaşlarıma ve çocuklarıma iyi bir örnektim. Emeklerimin maddi karşılığını alamamış olsam da manevi karşılığını fazlasıyla aldım ve şimdi eğitimini tamamlamış, belli bir hayat görüşüne sahip bir birey olarak yaşamıma devam ediyorum" diye konuştu.
banner5

Yorum Gönder

@name x