Doğu Karadenizli İş Adamının Batı Trakya Hikayesi
banner40

banner39

Doğu Karadenizli İş Adamının Batı Trakya Hikayesi

04 Kasım 2016 Cuma 09:29

Çaykaralı Genç İşadamı Yasin Yavuz’un hayata geçirdiği Gavia Works ve Dada İstanbul’un çalışmalarını yürüttüğü, Trakya Turizm Rotası Projesi’nin sonuna gelindi. Ülkemizin kuzey batısından başlayarak doğuya doğru turizm rotalarına dokunacak dijital potansiyele sahip olduğunu ortaya koyan Yavuz, benzer projelere imza atmak için oldukça hevesli.

Doğu Karadenizli İş Adamının Batı Trakya Hikayesi
 Trakya bölgesinin doğası ile cazibe merkezi potansiyeli oluşturması, inanç turizmine katkıda bulunacak ibadet alanları ve mekanlarına sahip olması, birbirinden lezzetli yemekleri, bağ ürünleri ve saklı kalan doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılabilmesi için bölgenin inanç, tarih, doğa ve lezzet rotalarının oluşturulması temelinde hayata geçirilen proje bu alanda gerçekleştirilen en kapsamlı proje oldu.
Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Üniversiteleri, Belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği'ni bir araya getiren Trakya Turizm Rotası Projesi’nin en önemli ayağını, Çaykaralı Yasin Yavuz’un kurucusu olduğu Gavia Works ve Dada İstanbul gerçekleştirdi.

Çalışmaları Çaykaralı Genç İşadamı Yasin Yavuz’un 2012 yılında hayata geçirdiği kreatif ajans Dada İstanbul ve digital ajans Gavia Works tarafından yürütülen proje 4 ana turizm rotasını ele aldı.

Trakya Turizm Rotası Mobil Uygulaması’yla; Trakya’da bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin tüm gezip görülecek yerlerine Google Haritaları sayesinde rahatça ulaşılacak. Doğa Rotası ile plajlara, doğa sporlarına, milli ve tabiat parklarına ulaşarak doğanın ve eşsiz manzaralarına yer verilmesi; İnanç Rotası ile, camileri, kiliseleri ve sinagogları hakkında bilgi edinilmesi, Tarih Rotası ile müzeleri, tarihi yerleri, ören yerlerini, tarihi çarşıları, anıt ve köprüleri ziyaret ederek tarihe dokunulması; Lezzet Rotası ile ise yöresel yemeklerin, tatlıların, organik ürünlerinin tadı ve geçmişini öğrenme fırsatı sunulması planlandı.

Proje ortaklarınca tespit edilen rota haritaları, mobil uygulama ve internet sitesindeki bilgiler sayesinde Trakya Bölgesi’nde potansiyel yatırımlar için girişimcilere ön bilgi sağlanmış oldu. Bölgede yaşayan halkın, seyahat acentalarının ve yerli-yabancı turistlerin bölge turizmine yönelik farkındalıklarının arttırılması, bölgenin önemli bir çekim merkezi olması ve Trakya'daki seyahat noktalarının daha kolay ve hızlı bir şeklide oluşturulması hedefleriyle hareket edildi.

Dijital anlamda ilk olma özelliği taşıyan Trakya Turizm Rotası projesi ile ilgili olarak Çaykara- Akdoğan köylü Yavuz şunları kaydetti: “ Bütünleşik bir tanıtım stratejisiyle hareket eden Trakya Turizm Rotası Projesi ilk olma özelliğini taşırken, aynı zamanda bizim için de bir başlangıç. Proje kapsamında oldukça yoğun çalıştık. Çekim süreci bizi oldukça yordu. Yine de harika bir deneyime imza attık. Özellikle bölgemizin tanıtılması adına benzer çalışmalar yürütebilecek bir ekibe sahip olmanın gururunu yaşıyorum. Umarım Karadeniz Bölgesi ve özellikle Çaykara’nın tanıtılması için daha güzel çalışma yürütme fırsatımız olur. Çaykara’da Uzungöl’den Sümela Manastırı’na kadar dünyaya duyurulacak harika rotalara sahibiz.”

Gavia Works hakkında da bilgisine başvurduğumu Yavuz; “Gavia Works; standartların ötesinde hizmet veren yaratıcı bir ekibi olan ve yeni, dinamik, güçlü stratejiler üretme potansiyeline sahip yeni nesil reklam ajansıdır.” sözlerine yer verdi. Ayrıca, “İyi reklam, dikkati kendi üzerine çekmeden ürünü sattırmayı başarabilendir.” mottosuyla hareket eden Dada İstanbul’u hayata geçirdiklerini dile getiren Yavuz, genç ve dinamik ekibiyle yenilikçi ve yaratıcı çözümler sunarak müşterilerini 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x

Toplam Yorum Sayısı 1

Kendi Avatarınızın Görünmesi için Üye Olun!

Tuğba Öz 6 yıl önce yorumlandı

başarılarınızın devamı dilerim

0 Kişi beğendi.