Bu plajda erkeklere yer yok
banner40

banner39

Bu plajda erkeklere yer yok

04 Temmuz 2013 Perşembe 16:35

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde, Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Uyan'a bölge halkı tarafından 2000 yılında yoğun talep gelmesi üzerine hayata geçirilen Kadınlar Plajı bugünlerde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerle dolup taşıyor.

Bu plajda erkeklere yer yok
Kadınlara tahsis edilen ve erkeklerin girmesi yasak olan plaj, özellikle tesettürlü bayanlardan büyük ilgi görüyor.

Tekirdağ Marmara Ereğlisi İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 13 yıl önce kadınlardan gelen istek üzerine ilçedeki sahilin bir bölümünü branda ile çevirerek kadınlara tahsis etti. Kadınlara özel hale getirilen plajda, kadınlar erkeklerden uzak, rahat denize giriyor. Kadınlara ücretsiz olarak hizmet veren plaja Tekirdağ, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Bursa ve çevre ilçelerden gelen özellikle tesettürlü kadınlar ilgi gösteriyor.

GÜNLÜK 1000 KİŞİ GELİYOR

Yaz ayların tatilcilerin gelmesi ile nüfusu 250 bin kişi olan ilçede plajdan günde yaklaşık bin kadının yararlanıyor. Plajın güvenliğini de belediye tarafından görevlendirilen kadın görevliler sağlıyor. Erkekleri plaj çevresine yaklaştırmayan kadın görevliler, kurallar gereği plaja 10 yaş üstü erkek çocukları da içeri almıyor.

İstanbul'dan kadınlar plajına geldiğini ifade eden bir tatilci, "Türkiye'nin her yerinde bu şekilde bir plaj olması gerekir. Çok güzel bir plaj. Diğer plajlara gitme gereği duymuyoruz. Geçen yıl Çeşme'ye gittim. Başı açık bir kadın olarak hiç rahat edemedim. Burada biz bizeyiz. Kadınlar, kadınların derdinden anlıyor" dedi.

Gebze'den geldiklerini ifade eden Haldun Babatutmaz, şöyle konuştu:

"Gebze'den geliyoruz. Geçen yıl Esenköy'e gitmiştik. Benim kaynanam tesettürlü olduğu için her yerde giremiyor. Kemik erimesi hastalığı var. Her yıl denize girmesi lazım. O yüzden burada rahat denize girdiği için buraya geldik. Halk plajı olan her yerde kadınlara özel bu tip plajların olması lazım."

Tesettürlü olduğu için bu plajı tercih ettiğini belirten başka bir tatilci kadın ise, İstanbul'dan geldiğini belirterek, "Tesettürlü olduğumuz için burayı tercih ediyoruz. Burada daha rahat hareket edebiliyoruz. Burası çok rahat. Erkeklerden rahatsız olanlar için güzel düşünülmüş bir plaj" dedi.

Birkaç kadının çabaları ile plajın oluştuğunu ifade eden Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Yaşar, "Bu plajımız birkaç kadının talebi ile kendiliğinden oluştu. Zaman içinde talep artınca büyüdü. Oldukça yoğun talepler var. Kadınlar burasının büyümesini istiyor. Trakya bölgesinden çok sayıda insan geliyor. Kadınlar belediyemize telefonla arayarak, mail atarak teşekkür ediyor. Plajın arka kısmında kullanılmayan askeri bir bölge var. Buranın plaja dahil edilmesi için yazışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
banner5

Yorum Gönder

@name x