Bir ailenin yaşam mücadelesi...
banner40

banner39

Bir ailenin yaşam mücadelesi...

14 Ocak 2014 Salı 15:37

Tokat'ta, 10 yıl önce babaları tarafından terk edilen ve imkansızlıklar içinde tek katlı ahşap evde kalan 6 kardeş, kendilerine kol kanat geren annelerine 2 hafta önce kan kanseri teşhisi konulmasıyla çok daha zor duruma düştü

Bir ailenin yaşam mücadelesi...
Erbaa ilçesinde camları kırık, yağmur suyu alan tek katlı ahşap evde kalan 6 kardeş, 10 yıl önce babalarının evi terk etmesinin ardından annelerinin de kan kanserine yakalanmasıyla komşularının desteğiyle yaşam mücadelesini sürdürüyor.
Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Emine Güneş (40), 10 yıl önce eşi Siyami Güneş tarafından terk edilince 7 çocuğuyla baş başa kaldı. Çocuklarından biri askerde olan Güneş, 6 çocuğuna komşularının yardımlarıyla bakıyor. Eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarına kol kanat geren ve 10 yıldır hem analık hem de adeta babalık yapan anne Güneş, iki hafta önce gittiği hastanede kan kanseri teşhisi konulunca tedavi altına alındı. 

Anne Güneş'in hastaneye kaldırılmasıyla çocukları Ali (20), Mehmet (17), Seda (12), Ferhat (11) Aziz (9) ve Kadriye Güneş'e (8) komşular sahip çıktı. Camları kırık, yağmur suyu alan tek katlı ahşap evde iki katlı bir ranzayı paylaşan 6 kardeş, komşularının desteğiyle yaşam mücadelesini sürdürüyor. Kardeşler, annelerinin sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Çocuklardan Ali Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babalarının yıllar önce kendilerini terk ettiğini belirterek, "Annem yaklaşık 2 haftadır hastanede yatıyor. Bizlere hem annelik hem babalık yapan annemiz rahatsız. Evimiz kira, komşularımızın yardımlarıyla yaşıyoruz. Sabahları kardeşlerimi kaldırıp yemeklerini yapıyorum. Geceleri iki katlı ranzada 6 kardeş yatıyoruz. Zor olsa da yapacağımız bir şey yok" diye konuştu.



- "Çocuklar, ortada kaldı"

Güneş ailesinin komşusu Aziz Akar (75) ise çocukların aç ve sefil bir halde olduğunu söyledi.

Hayırseverlerden çocuklara yardım beklediklerini dile getiren Akar, "Bu çocuklar, ortada kaldı, çocukları gördükçe kendi çocuklarım aklıma geliyor, ağlıyorum. Annelerinin başına bir şey gelirse bu çocuklar ne yapar" dedi. 

Komşulardan Meyram Yağcı da çocukları evine götürüp banyo yaptırdığını dile getirerek, "Geceleri çocuklar aklıma geldikçe uyuyamıyorum. Tansiyon hastasıyım. Geceleri çocukları düşündükçe ağlıyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor" şeklinde konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x