Ayıdan dost olur mu demeyin
banner40

banner39

Ayıdan dost olur mu demeyin

30 Eylül 2014 Salı 13:46

Ünlü belgesel yapımcısı ve Doğa Fotoğrafçısı Cemal Gülas’ın yabani hayvanlar ile dostluk kurma yeteneği sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.

Ayıdan dost olur mu demeyin
Cemal Gülas’ın çeşitli zamanlarda yabani hayvanlar ile çekilen görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor. İ

lgi çeken görüntülerde Gülas bir ayı ile deredeki bir gölette oyunlar oynuyor. Karaca ile ormanda geziniyor.

Karaca ile köpek arasındaki arkadaşlık ise istenilince farklı türden hayvanların bile dost olabileceklerini ispatlıyor.
Aynı zamanda Vahşi Yaşam Derneği Başkanlığı’nı da yürüten Gülas, geçtiğimiz yıllarda ormanda bulduğu ve 'Datvi' ismini verdiği yavru ayıyı doğal yaşam alanı içerisinde büyütüp doğaya adapte etmek için verdiği mücadele ve sonrasında yaşadıkları ile gündeme gelmişti.

Ardından Meto ismini verdiği ayı ile dostluk kuran Gülas, avcılar tarafından vurulan bir Karaca yavrusunu da tedavi edince Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ödüllendirilmesi gerekirken para cezasına çarptırılarak hakkında dava açılmıştı. Pars ismini verdiği köpeği ile ayı ve karaca arasında dostluk kurmayı da başaran Gülas avcılara karşı verdiği mücadele sürerken avcılar tarafından vurulmuştu.

İş yerini ve evini Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki yaban hayatı na yakın bir noktaya taşıyan Gülas belgesel çalışmalarını buradan yürütüyor.

banner5

Yorum Gönder

@name x