'Annem hayatta olsa sırtımda hacca götürürdüm'
banner40

banner39

'Annem hayatta olsa sırtımda hacca götürürdüm'

09 Mayıs 2013 Perşembe 15:50

'Türkiye'de Anne Olmak' başlıklı panele Bakan Binali Yıldırım'ın sözleri damgasını vurdu. Yıldırım annesiyle ilgili bir ukdesini anlattıktan sonra yaptığı esprilerde eşini ve Emine Erdoğan'ı güldürdü.

'Annem hayatta olsa sırtımda hacca götürürdüm'
"Şu anda annem hayatta olsaydı, ‘şunu' yapmak isterdim dediğiniz ne var?" sorusu üzerine Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Annemi ben genç yaşta kaybettim. Herhalde sağ olsaydı annemi sırtımda hacca götürürdüm." diye konuştu.

Annesinin vefatını anlatırken de içinde kalan bir ukdeyi paylaştı: "Annem beni küçük yaşta eğitime gönderdi. Ayrı kalmıştık. Vefatından kısa süre önce, ‘Oğluma haber vermeyin, derslerinden kalmasın' diye vasiyet etmiş. Tabii onlar da bu vasiyeti ciddiye almışlar ve hakikaten beni çağırmadılar. Annemin cenazesine katılamamam şu an bile aklımdan çıkmıyor. Böyle bir şeyi annen vasiyet etmiş olsa dahi, buna uyulmaması gerekiyordu. Bir türlü annemin öldüğüne inanamadım. Bu yaşa geldim, evlenip baba olduk, torunlarımız oldu ama o duyguyu anlatmak mümkün değil."

Binali Yıldırım, bir başka soru üzerine, "Evde bizim esamimiz okunmaz. Burada bir sır verelim. Bakan olabilirsiniz ama bakanın da bir bakanı vardır." ifadelerini kullandı. Sonra Emine Hanım'a bakarak, "Başbakan olabilirsiniz ama başbakanın da bir başbakanı vardır." diye ekledi. Yıldırım'ın bu sözleri, kendisini dinlemekte olan eşi Semiha Yıldırım ve Emine Erdoğan başta olmak üzere salondakileri güldürdü.

Annesini 25 yıl önce kaybettiğini ve hayatta olduğu sürece annesini hiç kırmadığını duygusal ifadelerle aktaran Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise orta halli bir ailenin mensubu iken geldiği noktada annesinin dualarının büyük etkisi olduğuna inandığını söyledi.
banner5

Yorum Gönder

@name x