30 yılda 112 ünite kan bağışladı
banner40

banner39

30 yılda 112 ünite kan bağışladı

01 Eylül 2014 Pazartesi 14:42

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hüseyin Doğan Köseoğlu, 30 yılda 112 ünite kan bağışında bulundu.

30 yılda 112 ünite kan bağışladı
Eşinin, hamileliği sırasında yaşadığı sağlık problemi nedeniyle, kandan yapılan bir seruma ihtiyaç duyulması sonucu kan bağışında bulunmaya başlayan Köseoğlu, 30 yıldır düzenli kan bağışlıyor.
Köseoğlu, eşinin, ikinci hamileliği sırasında, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle vücudunda şişlik problemi yaşadığını söyledi. Eşinin vücudundaki sıvının boşaltılması için özel bir seruma ihtiyaç duyulduğunu ve bu serumun Türkiye'de bulunmadığını öğrendiklerini anlatan Köseoğlu, uzun çabalar sonucunda serumun yurt dışından getirildiğini ifade etti.

Tedavi sürecinin ardından eşinin sağlığına kavuşmasıyla, tedavide kullanılan serumun nasıl yapıldığını araştırdığını dile getiren Köseoğlu, serumun kandan yapıldığını öğrendiğini, bu sürecin ardından, kendisi gibi ihtiyaç sahipleri için düzenli kan bağışında bulunmaya başladığını aktardı.

"Fırından ekmek almaya gider gibi, çay içer gibi 1984'ten bu yana kan bağışında bulunmaya, kanımı paylaşmaya başladım" diyen Köseoğlu, şöyle devam etti:

"İlk aşamalarda çok zorlandım ama inat ettim. Türk Kızılayı kapısında 1-2 saat boyunca kan bağışında bulunmak için beklediğim zamanlar oldu. İnat ettim ve bağışta bulundum. Şimdilerde Kızılay çok güzel yerlere geldi. Kan bağışında ünite sayım 112'yi buldu. Vücut performansım kesinlikle kan bağışında bulunmama bağlı. Nasıl bir araba alıp, kilometresi geldiğinde yağı değiştirilip birtakım bakımlardan geçiriyorsak vücut da aynı. 20 yaşını geçirenler mutlaka kan vermeli."

- "Bir tane bile ilaç kullanmıyorum"

İlerleyen yaşına rağmen hiçbir sağlık problemi yaşamadığını vurgulayan Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Beslenmeme dikkat ediyorum. Verdiğim 112 ünite kanla vücudumun performansının çok iyi olduğuna eminim. Bir tane bile ilaç kullanmıyorum. Şubat, mart aylarında soğuk suya girebiliyorum. Vücut ısım her zaman yüksek. Ben bunu kan bağışında bulunmama bağlıyorum. Çok sayıda baş ağrısı çeken arkadaşıma kan vermelerini tavsiye ettim. Bağışta bulunan arkadaşlarımın baş ağrısı kalmadı."

Sağlığı elverdiği sürece kan bağışında bulunacağını açıklayan Köseoğlu, herkese kan bağışında bulunmaları tavsiyesinde bulundu.
banner5

Yorum Gönder

@name x