22 yıllık polis, 26 yıldır simitçi
banner40

banner39

22 yıllık polis, 26 yıldır simitçi

09 Nisan 2014 Çarşamba 13:13

Emekli polis Şanlı: "Hayat zor, emeklilik maaşı yetmiyor, yıllardır simit satıyorum"

22 yıllık polis, 26 yıldır simitçi
22 yıllık polisliğin ardından emekliye ayrılan 71 yaşındaki Salih Şanlı, emekli maaşı 9 torununun masraflarına  yetmeyince simitçiliğe başlamış ve  26 yıldır da simit satıyor.
Memurluğa ilk olarak İstanbul'da başladığını anlatan Şanlı, Diyarbakır, Kocaeli ve Yozgat'ta görev yaptığını söyledi.

Emekliye ayrılınca evde boş oturamayacağını ve geçinmenin zor olduğunu anlayarak yeniden çalışmaya başladığını kaydeden Şanlı, "1988'de emekli oldum. 5 çocuğum ve 9 torunum var. Emeklilikten sonra çalışmak zorunda kaldım.  Hayat zor, emeklilik maaşı yetmiyor, yıllardır simit satıyorum. 05.30'da tezgahı açıyorum ve akşam ezanına kadar başında duruyorum. Günde ortalama 350 simit satıyorum" diye konuştu.

Eskiden polisin çalışma şartlarının daha zor olduğunu vurgulayan Şanlı, araç ve fiziki mekan sıkıntısı bulunduğunu dile getirdi.



Daha önce polisin toplumda daha çok saygı gördüğünü savunan Şanlı, "Bugün böyle değil. Önceden polis memurları bazı durumlarda zor kullanıyordu ,şimdi ise zor kullanmayı bırakın, kendini müdafaa ettiğinde bile bir sürü sıkıntı doğuyor. Taksim olaylarında polise taş, monotofkokteyli atılıyor ama 'polis gaz sıktı, orantısız güç kullandı' diye fazlaca eleştiriliyor. Polisi yaralayacaksın, sonra da 'orantısız güç kullanıldı' diyeceksin" şeklinde konuştu.

"Polis yeri geldiğinde anne kadar şefkatli, doktor kadar bilgili ama yeri geldiğinde aslan kadar haşindir" diyen Şanlı, polisin siyasete alet edilmek istendiğini öne sürdü.

Şanlı, vatandaşların polise sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.


AA
banner5

Yorum Gönder

@name x