1 Mayıs'ta oğluyla beraber baba mesleği
banner40

banner39

1 Mayıs'ta oğluyla beraber baba mesleği

01 Mayıs 2014 Perşembe 14:49

Amasya'nın Taşova ilçesinde babasından öğrendiği demirciliği yarım asırdır sürdüren Selami Nalcı, günü oğlu ile çalışarak geçiriyor

1 Mayıs'ta oğluyla beraber baba mesleği
Taşova'da babasından öğrendiği demirciliği yarım asırdır sürdüren 61 yaşındaki Selami Nalcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de oğlu ile çalışarak geçiriyor. 
Sanayi sitesindeki iş yerinde, yanında yetiştirdiği oğlu Emrah ile baba mesleğini sürdüren 3 çocuk babası Selami Nalcı, mesleğinin makineleşen zirai alet ve ekipmanların çoğalmasıyla bitme noktasına geldiğini savundu.

Ailece üç kuşak demircilik mesleğini sürdürdüklerini ifade eden Nalcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden haberi olduğunu ancak bugüne kadar hiç "işçi bayramı" kutlamadıklarını, diğer günler gibi 1 Mayıs'ı da hep çalışarak geçirdiklerini söyledi.

Mesleğini 1967'den bu yana devam ettirdiğini anlatan Nalcı, "Demircilik ağır ve zor bir meslek. Bilek ve beden gücü istiyor, insanı yıpratıyor. Demiri döversen ekmek oluyor. Dövmezsen bir şey olmuyor. Çırak yetiştiremiyoruz. Daha çok babadan oğula kalan bir meslek. Oğlum yanımda çırak olarak yetişti. İş yerimizde daha çok tarım aletleri üretiyoruz. Köylünün kullandığı çapa, kazma, balta gibi işler. Tamir işleri de yapıyoruz. Ziraat aletleri artık makineleşti, bizim işler de düştü" dedi.

Evli ve 1 çocuk babası Emrah Nalcı (32) ise askerden geldikten sonra babasından öğrendiği demirciliği sürdürmeye çalıştığını, çocuğuna da mesleğini öğretmek istediğini kaydetti.
banner5

Yorum Gönder

@name x